• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Mustasch & Hardcore Superstar på turné


Hård musik – stor kärlek. Hardcore Superstar samlade fansen till en helkväll tillsammans med Mustasch i Värmekyrkan. Nu går Tour De Saster-turnén vidare i landet.

 

Klassiska hits och nya låtar

 

NORRKÖPING Äldre hits, nytt material och hårdrockcover på Änglahund. Mustasch och Hardcore Superstar med fans hade en adrenalinfylld kväll tillsammans i Värmekyrkan i Norrköping.

Värmekyrkan var full av trogna fans, det syntes på alla t-shirts med bandloggor. Mustasch och Hardcore Superstar är två av Sveriges starkaste rockakter inom heavy metal, musik som fyller på adrenalinkraften. Tillsammans levererade de en het dubbelkonsert under titeln Tour De Saster sista lördagen i kallaste februari, starten på en lång vår på vägarna tillsammans.

Mustasch har existerat sedan 1998, med fullängdaren Powerhouse 2005 var succén ett faktum. Välkända för hela svenska folket blev de som mellanakt på Melodifestivalen 2017 när de gjorde Änglahund i rockversion.

Hardcore Superstar har alltid kört sitt eget race, de fusionerar trashmetal och sleazerock, två genrer som egentligen inte brukar gå ihop. Skogsröjets inofficiella husband – de har medverkat 10 år av 12 – har också en trogen fanbase.

 

Hardcore Superstar
Slitvarg. Jocke Berg lyfter både sig själv och publiken under Hardcore Superstars del av konserten.

 

Hardcore Superstar

 

Värmekyrkan är en bra lokal för rock, lite ruffigt hård och med bra akustik. Ljuset går ner ett snäpp och Hardcore Superstars backdrop belyses i fonden. Rökmaskinens slingor rullar ut.

En efter en går de på och sist ut kommer frontmannen Jocke Berg. De här killarna vet hur en scen ska användas. Scenspråket är tajt och publiken är med. Allsången går och det är cheers, horns up och headbangin’.

Det är mycket slapsticks mellan bandmedlemmarna och energin går fram och tillbaka mellan scen och publik. Vi får hitsen genom deras karriär – Sadistic Girls, Dreamin in a casket, My good reputation, Wild Boys, som de tillägnar Skogsröjet, och Liberation. Det är verkligen ”A Walk Down the Memory Lane.”

När låten Last Call for Alcohol går på så rullar de ut baren på scenen.

– Hardcore Superstar står för att ha roligt. Slå upp det i ordboken och ni ser vårat namn, säger Jocke Berg.

Hardcore Superstar avslutar med nya singeln Bring the House Down. Fast de ropas förstås tillbaka och kör Moonshine och We don’t Celebrate Sundays.

När polissirenen går så vet man att det blir Fuck the Law. Jocke uppmanar oss i ett ”Scream for me Norrköping!” och han får kärleken. Deras nya merch-text ”You Cant Kill My Rock ’N Roll” stämmer verkligen.

Tack Hardcore Superstar för 20 år av kärlek!

 

Mustasch
Regent. Ralf Gyllenhammar är grym som sångare i Mustasch.

 

Mustasch

 

Mustasch logga lyser på väggen. Ljuset ändras och basgången mullrar. Nu kommer Kung Ralf att regera!

Lördagens konsert är en av de starkaste jag sett med Mustasch, den går direkt upp på min personliga topp 5-lista. Ljudet ligger i toppklass och ljusshowen harmonierar väl med musiken. Det här är musik som får blodomloppet att rusa lite fortare, basgång och trummorna smeker dunkande i kroppen och gitarrerna ligger perfekt.

Även Mustasch bjuder på material från hela karriären och den nya låten Lawbreaker är grymt skön. Ralf Gyllenhammars röst är grym och inlevelsen är i en klass för sig. Vartenda hårstrå reser sig, hela kroppen får den där kittlande sockerdrickskänslan.

När de drar igång Thank You for the Demons går adrenalinet upp ett snäpp till, handklappen går genom hela publiken och allsången ligger tät. Ralf går ut på kravallen och möter sina fans. Han tar i under sången så att blodådrorna syns i tinningarna.

Den senaste singeln Fire (där Hank Von Helvete är med i, dock inte på lördagens konsert) är en sådan där låt som är en klassiker direkt.

 

Mustasch
Sång och gitarr i all ära. Det är trummisen som ger hårdrocksbanden deras karaktär. Robert Bäck lyfter stockarna för Mustasch.

 

Låtarna har en hög igenkänningsfaktor, texterna berör. Att bandet har förbaskat kul när de står på scenen smittar naturligtvis av sig på publiken. Vi sjunger med, vi klappar i händerna. Vi är en del av showen. Det är kärlek.

– Vad vore en hårdrockskonsert utan ett trumsolo?, frågar Rakt Gyllenhammar och ger trummisen Robert Bäck sin chans att glänsa.

Visst är det så. Riktig hårdrock existerar inte utan en stark trummis. Solot dunkar i blodomloppet och jag njuter av den positiva adrenalinkicken.

Deras version av Hasse Anderssons Änglahund  – Hound From Hell – går på. Skånsk country och hårdrock är egentligen en otänkbar kombo men deras recept har gjort att x antal hårdrockare står och sjunger med i en dansbandslåt!

– Har ni lust att följa med på en tur i min raggarbil? frågar Ralf Gyllenhammar och kör Black City som sångbattle med publiken.

– 6 april kommer vår nya skiva och det är den hårdaste vi har gjort, påminner kung Ralf.

© Text: Christina Wernersson
© Foto: Human Golmohammadi

HARDCORE SUPERSTAR – BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Hardcore Superstar

MUSTASCH – BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Mustasch

VÄRMEKYRKAN Norrköping

24 februari 2018

Mustasch och Hardcore Superstar
Tour De Saster-konsert

Även på Linköping Konsert & Kongress
29 mars 2018

LÄNKAR
Hardcore Superstar Facebook
Mustasch Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.