• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Eastwoodfilm antagen till Göteborgs filmfestival

Men pappa då 2

Det som inte får hända drabbade Finn Vinter och hans familj.

 

Gripande Men pappa då ingår i Svenska bilder

 

Kortfilmen Men pappa då berörde många av biobesökarna vid Eastwoods kortfilmspremiärer i november. Nu har filmen om Finn Vinters sökande efter familjens minnen och sin egen sorg efter pappans bortgång antagits till Göteborg International Film Festival som inleds den 27 januari nästa år.

– Förra året var vi besökare på Göteborgs filmfestival, i år får vi åka dit och visa vår egen film, det känns oerhört roligt säger Finn Vinter, filmskapare och en av huvudpersonerna i filmen. Att Men pappa då kommer att visas för en stor publik på en festival som Göteborg International Film Festival gör det redan värt allt slit och arbete vi har lagt ner.

Men pappa då producerades inom årets Eastwood projekt och finns i en längre och en kortare version, det är den kortare på 28 minuter som kommer att visas på festivalen.

Bakom kameran står filmens producent Kristina Levin som följt Finn Vinter under ett helt år när han närmat sig sin mamma och syster med frågor om vad som hände den gången för 12 år sedan. De dokumentära filmklippen mixas med foton och animationer men också med symboliska scener som gestaltar ett sorgeårs inre process.

Filmmakarnas filmbolag Åt Skogen har tidigare genomfört flera andra filmprojekt och paret hade filmat merparten av sitt material när Eastwood, Östergötlands eget växthus för unga filmare, kom in i bilden. Eastwoods viktigaste bidrag den här gången var en rådgivare i klipparbetet.

I förra omgången av Eastwoodprojektet regisserade Anna Häll, också medlem i filmproduktionsbolaget Åt skogen, filmen Hela havet stormar. Den filmen vann Guldsvanen vid Norrköpings filmfestival Flimmer i höstas och antogs till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Kristina Levin

 

LÄNKAR
Åt skogen hemsida
Eastwood blogspot
Cnema hemsida
Fyra fantastiska kortfilmer artikel Kultursidan.nu 25/11 2011

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.