• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Lotta Källström laddar för Skrattsalva

Hattprovning pågår. Lars Fager, Mattias Schönbeck och Anders Håkansson.
Elin Ringborg står med ryggen mot kameran.


Intervjuer med Lotta Källström, Mattias Schönbeck, Pontus Helander och Lars Fager.

 

Nyårsrevy med dans och leenden på Skandiateatern

 

När Pontus och Carina är borta dansar Lotta på Skandiateaterns scen. Den 6 januari har hon premiär på nyårsrevyn Skrattsalva, medan teatercheferna Helander och Perenkranz spelar farsen Par i Trubbel i Linköping. Det är första gången Lotta Källström producerar en nyårsrevy även om hon varit med i åtskilliga.

– Jag har skrivit så pennan glött, berättar Lotta Källström som funderat över vilka problem och tokigheter under det gångna året som kan bli roligheter när de hamnar lite på avstånd.

Lotta lyfter fram Elin Ringborg, den andra tjejen i revygänget, som en god och påhittig hjälp i skrivarbetet. Men viss påfyllnad av inköpta roligheter blir det också, liksom skämt som inte utspelas inom Östergötlands gränser.

– Men vi är lokala, påminner Lotta Källström, och radar upp sitt revygäng som utöver Elin Ringborg innefattar Lars Fager, Mattias Schönbeck och Anders Håkansson, som gör merparten av koreografin, för vad vore en nyårsrevy utan dans? Fyra dansare från T-Dans ska sätta extra snurr på föreställningen.

Den här söndagen repeterar man som vanligt i en danssal på Studiefrämjandet under överinseende av Josefin Schönbeck. Pontus Helander sitter med som show doctor, regikonsult för en dag.

– Lotta ville ha ett par friska ögon utifrån, förklarar Pontus. Det är vanligt att duktiga revygäng gör så, de jobbar framåt själva men behöver så småningom de där extra ögonen utifrån som hjälper till med finputsningen på texten, sången eller dansen.

– En catchy låt, säger Pontus efter tredje repetitionen av sången och dansen där artisterna med flaska, termos, penna, ja vad som helst som ger handen rätt rörelsminne sjunger om ”ett leende”.

På Trettondagsaftonens premiär ska ingen behöva tänka, bara le och låta allt hända. Som om det händer för allra första gången.

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin

Foto: Sven Åke Molund

 

 • SKANDIATEATERN Norrköping
 • 6 januari – 4 februari 2012
  Skrattsalva
  Nyårsrevy
  • AV OCH MED
   Lotta Källström
   Lars Fager
   Mattias Schönbeck
   Elin Ringborg
   Anders Håkansson
   &
   T-Dans

 

LÄNKAR
Skandiateatern hemsida

 

FLER BILDER FRÅN REPETITIONEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628392253337″]

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Lotta Källström laddar för Skrattsalva

 1. Pingback: Fulladdad Skrattsalva roar på Skandiateatern | KULTURSIDAN.nu