• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Fulladdad Skrattsalva roar på Skandiateatern


– Östersjön är ingen toalett. Levnadsglada kräftan Elin Ringborg
och silvriga sillen Anders Håkansson i Havet är surt.
Ett fyndigt nummer med många bottnar.

 

Lotta Källström hyllar Siwan och drar Juholt i mustaschen

 

En fulladdad Skrattsalva skjuter på aktuella fenomen och evigt mänskliga svagheter på Skandiateatern. Lotta Källströms nyårsrevy sköt både brett och skarpt, högt och lågt, på Trettondagspremiären, mycket från Lottas egen penna.

Men också goda inlån. Som första numret Sänk Vikinkarna med invandrares upplevelse av svensk kultur i ett – i dubbel bemärkelse – underifrånperspektiv. Bra start på en revy som nagelfor svensk loppiskultur, svensk förtjusning i stiliga programledare, svensk äldreomsorg, svenskt spelmissbruk, svenska sportjournalister och svensk Idolhysteri.

Mattias Schönbeck gav menstruationen ett tjusigt ansikte i Men’s och återkom senare i egenhändigt skrivna åldersnojan Gammal, jag? där han intervjuade alla yngre i publiken: ”Förstår du vad vi säger? Använder vi för många svåra ord?”

Anders Håkansson var obetalbar som egotrippad transa och Fidos husse, med långt koppel och noll koll, i Människans bästa vän. Direkt följd av helylle-Lottas medleyhyllning till rekorderliga Siw Malmkvist: Grattis Siwan.

Inte en revy i år utan Juholt – här ett snyggt sång-och-dansnummer i tidigt 1960-talsstuk – Mannen, myten, mustaschen. Ett av många nummer där ensemblen backades upp av fyra dansare från T-dans, som lyfter bugg och annan lite äldre sällskapsdans till shownivå. Och inte en revy i år utan Vargarna – ett litet missförstånd mellan Lars Fagers jägare och Mattias Schönbecks speedwaysupporter.

Bästa nummer: Havet är surt. Festförpackad miljödebatt späckad med varje ordvits man kan tänka sig. Gammelgäddan Lars Fager, sillen Anders Håkansson bräcks, åtminstone kostymmässigt, av Elin Ringborgs knallröda kräfta. Ett toppennummer som går på djupet!

Bästa dansare: Anders Håkansson, helt suverän i allt han gör, inklusive koreografin för erkänt mindre begåvade dansare, som plötsligt verkar högst dansanta.

Bästa monolog: Majsan på nya äventyr. Lotta Källströms Majsan aspirerar på att bli kaffeflicka men har svårt att komma upp till stången.

Svaghet: Vart tog ljudet vägen? Glappkontakt vid mer än ett tillfälle.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Illustration: Bie Erenurm
Foto: Sven Åke Molund

 

 • SKANDIATEATERN Norrköping

 • 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, 28 januari
  3, 4 februari 2012

  Skrattsalva
  Nyårsrevy

  • AV OCH MED
   Lotta Källström
   Mattias Schönbeck
   Anders Håkansson
   Elin Ringborg
   Lars Fager
  • T-DANS
   Linda Johansson, Sara Lindén, Oskar Kowallek, Martin Månsson

 

LÄNKAR
Lotta Källström hemsida
Skandiateatern hemsida
Lotta Källström laddar för Skrattsalva reportage Kultursidan.nu 12/12 2011

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.