• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Therese Sandin skaver fett roligt


Där står skåpet. Som tjock kan man alltid sätta sig på människor om de stör en, förklarade ståupparen Therese Sandin.

 

Hon är inte försiktig

 

RECENSION/ NORRKÖPING Barnmorska och ståuppare. Debutshow – även om hur många som helst sett henne som förkomiker åt Johan Glans de två senaste åren. Therese Sandin provocerade publiken och väckte frågor i en superviktig show i Bistron på Dynamo i kulturkvarteret Hallarna i torsdags.

Tjockis­ – en superviktig standupshow är en föreställning om hur Therese Sandin övervann sitt självhat genom att fejka kärleken. Det är hennes första soloföreställning, och hon verkar trivas där hon står i sin chockrosa byxdress och förklarar hur man som tjock alltid kan sätta sig på människor om de stör en.

 

Therese Sandin
Personligt. Chockrosa och storblommigt sitter perfekt på Therese Sandin.

 

Det är personligt, och i det intima utrymmet i Dynamos Bistro känns det som att publiken när som helst kan svara henne. Hon är inte försiktig, och vet hur hon går över från att prata om en tjock superhjälte som är skottsäker av fett till sin önskan som barn om att få anorexi. Publiken får absolut inte tycka synd om henne, och det gör den inte. Hon är självsäker och trivs när det skaver.

Hon berättar om hur hennes engagemang för onlinepizza och självsex tar upp all tid hon skulle behöva för ett förhållande, diskuterar hur stort investeringsvärde åsynen av förlossningen har för ett framtida sexliv (hon är barnmorska när hon inte står på scen) och om huruvida en sterilisering inskränker på hennes katts Lucy In the Sky With Diamonds Sundins sexuella integritet.

När hon springer av scenen har hon lämnat publiken med många skratt, provocerat och väckt frågor.

© Text: Sara Keran
© Foto: Ada Grön

BISTRON, HALLARNA Norrköping

3 maj 2018
Tjockis – en superviktig standupshow
Therese Sandin

LÄNKAR
Therese Sandin hemsida
Kulturkvarteret Hallarna hemsida Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Therese Sandin skaver fett roligt

  1. Pingback: Musik högst på läsarnas 10-i-topp 2018 – KULTURSIDAN.nu