• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Hut går hem i Em@il & kärlek i Arkösund

Em@il & kärlek
Kon kalvar! Britten bryter in just som Holger och Monica är upptagna med affärer.

 

Inte så vältajmat #metoo-året

 

RECENSION/ NORRKÖPING Mer buskis än lustspel. Arkösunds friluftsteater spelar lustspelet Em@il & kärlek på Kvarnberget. Premiärkvällen väckte inte lika många skratt som vanligt. Ett daterat manus och en seg förstaakt är orsaken.

Em@il & kärlek är skriven 1999. Även om manus är späckat med (numera halvgamla) tidsmarkörer som titelns ”em@il”, datavirus och mobiltelefon så går andra delar i uråldrig buskistakt. Gubbar, nåja ungkarlar, som blir till sig i trasorna när de möter en snygg kvinna i nätstrumpor.

När premiärens publikskratt är diskreta inser man att det inte är inte så vältajmad humor #metoo-året 2018. I mitt tycke var det inte ens roligt 1999. Gärna mindre buskis och mer humorbredd och innovativ regi nästa år, tack.

Arkösundsborna, såväl fastboende som sommargrannar, har nämligen blivit lite bortskämda med riktigt bra uppsättningar de senaste åren. Såväl egenskrivet som inlånade manus.

 

Em@il & kärlek
Svängom. Holger och grannen Nils finner varandra. Eller gör de det?

 

Nå, en eloge till ljudet och dessutom gör friluftsteaterns skådespelare förstås sitt bästa. Särskilt Farida Fahmys ”Britten” som tycks sköta om det mesta åt bonden på Kvarngården. Som när hon räddar ampelblommans upphängning med Jan Löken Carlsons ”Holgers” hängslen. Han bara klagar. Och tappar byxorna. Och har förhoppningar, ja ni förstår…

Lars Lundins ”Nils” är både pigg och påhittig, men ”Holger” är inte så intresserad av grannens hjälp. Han är fullt upptagen med det ombyggda hönshuset som blivit gårdshus för turister. Nu väntas första hyresgästen ”M Solstråle” som både ska var änka och förmögen. Bara ”Holger” får ordning på husförsäkringen, om han bara kom fram i telefonkön…

Intrigen byggs upp i första akten, men tar aldrig riktigt fart. Inte ens när försäkringsbolagets ampra representant ”Monica”, spelad av Britta Lundin gör entré och förväxlingar uppstår.

De två sommarvikarierande brevbärarna, spelade av debutanterna Lisa Lambot och Olivia Stubbe, piggar i alla fall upp med både paket och sång och dans.

Däremot går det som ett huj i andra akten. Om vilken inte mer ska avslöjas än att en vilsekommen värmländska anländer i gott sällskap. Och att hut går hem till slut, för det gör det väl?

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin


BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Em@il & kärlek

KVARNBERGET Arkösund

10 – 21 juli 2018 kl 19
Em@il & kärlek
Manus: Anna Nyman
Regi: Ensemblen
Ljud, musik: Veronica Rosenqvist
Prod: Arkösunds Friluftsteater

MEDVERKANDE
Holger Andersson – Jan ”Löken” Carlson
Britten Berg – Farida Fahmy
Nils Johansson – Lars Lundin
Monica Karate – Britta Lundin
Julia Avi – Olivia Stubbe
Lisa Lambot – Rut Kuvert
Margareta Solstråle – Malin Samuelsson
Rütger Himmel – Bertil Bergenrup

LÄNKAR
Arkösunds friluftsteater hemsida Facebook
Sjukt rolig teatersommar i hela länet listan Kultursidan.nu 10/6 2018

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Hut går hem i Em@il & kärlek i Arkösund

  1. Pingback: Sjukt rolig teatersommar i hela länet – KULTURSIDAN.nu