• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Familjen Addams skräms på Östgötateatern hela nästa spelår

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/6702637743/[/flickr]
Familjeporträtt. Chrisstian Zell som Gomez, Jesper Barkselius som Onkel Fester, Petra Nielsen
som Morticia, Julie Støt Husby som Wednesday och Fabian Nikolajeff som Pugsley.

 

Fantastisk musik och raffinerat manus som ska vässas

 

Vi blev fullständigt sålda när vi lyssnade på musiken till Familjen Addams. Den är fantastisk. Och det är ett intelligent, raffinerat och roligt manus! säger Johan Celander vid sin presentation av Familjen Addams.

Den 29 september i år är det europapremiär på Östgötateaterns Norrköpingsscen. Efter många och långa förhandlingar har teaterchefen Johan Celander fått rättigheterna för att sätta upp Familjen Addams på Östgötascenen.

Vem, som var med då det begav sig, minns inte TV-serien med den annorlunda familjen, eller, de tecknade filmerna i barnkanalerna. Men vet ni att bakom familjen Addams ligger serieteckningar av Charles Addams?

Sedan något år spelas en musikal på Broadway med manus av Marshall Brickman och Rick Elice och musik av Andrew Lippa. När Östgötateatern sökte efter en musikal för sitt kommande spelår fastnade man alltså för musiken och nu har teatern fått Europarättigheterna till kanske den största satsning man gjort. Familjen Addams kommer att skrämmas på Östgötateatern under hela det kommande spelåret.

Handlingen kommer till stor del att cirkulera kring familjens dotter Wednesday, som blir förälskad i en helt normal ung man. Wednesday spelas av Julie Støt Husby medan hennes yngre bror Pugsley spelas av Fabian Nikolajeff.

Petra Nielsen är familjens mamma Morticia, Christian Zell blir pappa Gomez och Jesper Barkselius spelar Onkel Fester. Därutöver kommer minst ytterligare 20 aktörer att stå, dansa och sjunga på scenen.

Vid, den ovanligt tidigt inkallade presskonferensen fredagen den 13 januari bjöd aktörerna på ett antal, främst musikaliska, smakprov från den kommande föreställningen.

Regissören och koreografen Mattias Carlsson berättade att han redan som barn ansåg att hans familj hemma i Mjölby var annorlunda och att kompisarnas familjer var de som var normala. Vilka familjer är egentligen normala? Vi som minns Familjen Addams anser nog inte att den familjen är helt normal ändå!

När man nu sätter igång med val av skådespelare till de mindre rollerna, översättning av manus och repetitioner så har man från teatern förklarat att man avser att göra en föreställning som är bättre än den som nu visas på Broadway. Man tror bland annat att man vid översättningen av manuset kan förstärka det en aning!

Mattias Carlsson tar ytterligare koreografihjälp av Cynthia Kal. Scenografi och kostymör är Magnus Möllerstedt och kapellmästare är Johan Siberg.

I Norrköping kommer Familjen Addams att spelas september 2012 – januari 2013 och i Linköping februari – maj 2013. Man hoppas på stor publik med många tillresande och även sponsorer för att den stora musikalsatsningen skall gå i lås. Men Europapremiär är ju stort!

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • ÖSTGÖTATEATERN

  • Familjen Addams
  • Stora teatern Norrköping
    29 september 2012 – januari 2013
  • Stora teatern Linköping
    februari – maj 2013

 

LÄNKAR
Östgötateatern hemsida
Broadway.com hemsida

 

FLER BILDER FRÅN PRESSVISNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628883184715″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.