• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Lyckopillret Opifex provocerar på Stadsmuseet

Uppdukat
Uppdukat. Med rätt ordval, vita rockar och sockerpiller kan man lura de flesta.

 

Vem vill inte ha ett värdigare liv år 2032?

 

Opifex hjälper mot det mesta och löser alla problem. Eller är det bara vita sockerpiller och lurendrejeri?

Samarbetet mellan Stadsmuseet och utbildningen Kultur, samhälle och mediegestaltning, KSM, vid Campus i Norrköping ger studenterna möjlighet att visa sina projektarbeten för en större publik. Det finns anledning att göra besök i KSM labbet och ta del av studenternas arbete!

Nu i januari visar fyra kandidatstudenter sitt projekt Opifex – för ett värdigare liv i KSM labbet på Stadsmuseet. Det är Johanna Airén, Johanna Gunhamn, Ida Svensson och Daniel Linderberg som tagit fasta på vår överkonsumtion av receptfria piller och därför gör en ”världslansering” av ett nytt piller som hjälper mot det mesta!

Man vill med utställningen väcka frågor kring användandet av alla möjliga piller som vi proppar i oss utan någon som helst kontroll av läkare eller apotek.

Utställningen består av ett bildspel och en kortare film. Filmen visar ett möjligt scenario år 2032 och är väl värd att ägna de fyra minuter visningen tar. Ger en tankeställare!

Med en humoristisk touch fångas besökarnas intresse för det som kanske är ett växande samhällsproblem – överkonsumtion av ”lyckopiller”.

Fram till och med den 29 januari kan man, om man vägarna förbi Stadsmuseet, se Opifex – för ett värdigare liv. Det är värt att använda de kanske 10 minuter som besöket tar till lite eftertanke!

Text och foto: Sven Åke Molund

  • STADSMUSEET Norrköping

  • 12 – 29 januari 2012
    Opifex – för ett värdigare liv

LÄNKAR
KSM hemsida
Norrköpings stadsmuseum hemsida
Opifex hemsida

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.