• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Anna-Lotta sjunger med lokal jättekör


Kommer. Anna-Lottas Jul firas i Hedvigs kyrka på måndag med Anna-Lotta Larsson och hennes vapendragare vid tangenterna Andreas Landegren.

 

”Få skratta och känna vemod”

 

NORRKÖPING Anna-Lottas Jul firar 25 år. En grund i konceptet är samarbetet med lokala körer. På måndag kväll möter den folkkära artisten körerna Halsbandet, JÖR-kören, Fenix-kören och ViN-kören i Hedvigs kyrka.

Anna-Lotta Larsson är en av våra mest folkkära artister. Nu beger hon sig ut på en 25-årsjubileumsturné med sin show ”Anna-Lottas Jul”. I år sjunger hon med fyra lokala körer i Hedvigs kyrka i Norrköping.

Redan i januari börjar hon och pianisten Andreas Landegren planera för showen. Noter och stämmoinspelningar skickas ut till de lokala körerna i september. Sista finslipningen görs timmarna innan själva konserten, då de lokala körerna dessutom bidrar med sina egna sånger.

– Det är väldigt roligt att ha med lokala inslag, det brukar bidra till att stämningen går upp ytterligare ett snäpp.

Scenshowen bestäms också beroende på konsertlokalen. Hålls det i en kyrka så är man kanske lite mer sparsmakad i dekorationer i respekt för kyrkorummet. Är det en vanlig konsertsal kan man gå lite mer ”all in” och bli lite mer åt den amerikaniserade julshowen.

– Det är skönt att vara sitt eget bolag, det ger mig en större frihet och jag får själv bestämma hur varje konsert ska bli, naturligtvis i samråd med de lokala körerna, säger Anna-Lotta Larsson.

– Det är väldigt roligt att arbeta med körer. Körmusik blir oftast väldigt pampig och ger en känsla som passar väl ihop med vår vackra julmusik, säger Anna-Lotta Larsson som ser fram emot konserten i Hedvigs kyrka.

 

Ann-Christin Hallgren
Över 90 sångare. ”Det ska bli så roligt att dirigera så många”, säger Ann-Christin Hallgren ser fram emot att leda den stora kören.

 

Anna-Lotta har nämligen firat jul i Norrköping flera gånger tidigare. Ett år ihop med Lisa Tilling och, de senaste åren med Ann-Christin Hallgren som den här gången pusslat ihop egna körerna Halsbandet och JÖR-kören med Fenix-kören och ViN-kören. Henrik Bergion, som leder ViN-kören, kommer att komplettera Andreas Landegren som pianist.

Det är också körerna som står för merparten av biljettförsäljningen. Det är slutsålt.

– Konserten kommer att spelas in av Jazz-TV där den kan ses för en engångskostnad även av icke-prenumeranter, kompenserar Ann-Christin Hallgren.

Ann-Christin ser nu fram mot samarbetet med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren.

– De är fantastiska att samarbeta med, positiva, generösa och uppmuntrande. Anna-Lotta är en härlig människa som sjunger fantastisk, säger Ann-Christin Hallgren som är bekant med sångerskan sedan hon studerade sång för Anna-Lottas mamma.

– Jag vill att publiken som kommer ska bli berörd. Man ska få skratta, gråta och känna vemod. Det är viktigt att ha kontakt med sina känslor och musik är ett ypperligt sätt att få kontakt med sitt själsliv, avslutar Anna-Lotta Larsson.

© Text: Christina Wernersson och Ann-Charlotte Sandelin

© Foto: Peter Knutson för Anna-Lotta Larsson samt Ann-Charlotte Sandelin

HEDVIGS KYRKA Norrköping

17 december 2018 kl 19
Anna-Lottas Jul
Anna-Lotta Larsson
Körer: Halsbandet, & VIN-kören, JÖR-kören, Fenix-kören
Dirigent: Ann-Christin Hallgren
Piano: Andreas Landegren och Henrik Bergion

LÄNKAR
Anna-Lotta Larsson hemsida
Ann-Christin Hallgren hemsida
Halsbandet hemsida Facebook
Fenix-kören info

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Anna-Lotta sjunger med lokal jättekör

  1. Pingback: Anna-Lottas jul finstämd i Hedvig – KULTURSIDAN.nu