• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Drömverkstad hedrar 100-åringen ABF på Arbetets museum

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/6771055461/[/flickr]

Vid pressvisningen medverkade Anders Cedgren från referensgruppen, här tillsammans med
utställningsproducenten Sofia Dahlquist och Anne Stringberg, projektledare för ABF:s 100-årsjubileum.

 

Gå i cirkel med dina drömmar

 

Musikgruppen Florence Valentin drivs som en studiecirkel inom ABF. Tyst Teater startade på 1970-talet med hjälp av ABF och är idag är en del av Riksteatern. I Malmö drivs studiecirklar av och för hemlösa, och i Skellefteå har ungdomar som är intresserade av graffiti fått en laglig graffitivägg via ABF.

På lördag öppnar utställningen Drömverkstan på Arbetets museum i Norrköping. Utställningen handlar om människors drömmar, lust att lära och att utvecklas på egna villkor. Producent för utställningen är Sofia Dahlquist som i sitt arbete också haft stöd av en referensgrupp, bland annat från handikapporganisationer. Utställningen är producerad av Arbetets Museum i samarbete med ABF

I tolv berättelser möter besökaren människor som på olika sätt har förverkligat sin dröm via ABF. I korta ljudslingor kan besökarna lyssna till berättelserna om att vara aktivt skapande, följ bara de strategiskt placerade trummorna.

I år fyller ABF 100 år och utställningen är startskottet för studieförbundets hundraårsfirande. I utställningen visas också en 10 minuter lång film om ABF:s historia.

Målsättningen med utställningen är att besökarna skall få med sig tankar från besöket och gärna lämna utställningen med ”Det där vill jag drömma om!” En stunds reflexion eller samtal med andra besökare kan man också ägna sig åt i det tält som är placerat i mitten av lokalen. Tältet har man kallat lusthuset!

Utställningen Drömverkstan handlar om människors drivkraft att lära, och att lärande kan se olika ut från person till person. I Lärlabbet kan besökaren testa sina olika sinnen och komma fram till vilken lärstil som passar bäst för just honom/henne – att titta, läsa, lyssna, känna – ensam eller tillsammans med andra.

I Norrköping kan man se utställningen under hela våren, därefter visas den vid en stor jubileumsvecka i Stockholm innan den turnerar till olika platser i Sverige under 2012 och 2013.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • ARBETETS MUSEUM Norrköping

  • 28 januari – 27 maj 2012
  • Vernissage lördag 28 maj kl 13.30 med Majgull Axelsson
  • Drömverkstan


LÄNKAR
ABF hemsida
Arbetets museum hemsida

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629054747733″]

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Drömverkstad hedrar 100-åringen ABF på Arbetets museum

  1. Pingback: Ljudligt seminarium ska inspirera | KULTURSIDAN.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.