• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Gulasch nära premiär för Klumpen


Världsbäst! Tänker den unga saxofonisten – tills hunden sätter stopp för spelglädjen.

 

Sen kommer vändningen

 

NORRKÖPING En orättvis utskällning. Klumpen i magen, hur länge sitter den kvar? Vart tar den vägen sen? Musikteater Gulasch har premiär på sin nya barnteaterföreställning Klumpen på Teater Bråddgatan 34 på söndag.

Först skissade Ann-Christine Magnusson på en pjäs. Sedan ändrade hon sig och skrev en bok. Men hur det var så skulle den väl passa som barnteater också, med mycket sång och musik till…

Musikteater Gulasch i Norrköping har samarbetat med regissören och dramatikern Ann-Kristin Magnusson i många år. Många miljöpjäser har det blivit, om sopsortering och om vatten, alltid med barnfokus. På söndag har barnteaterföreställningen Klumpen premiär på Teater Bråddgatan 34.

Med Klumpen handlar det, liksom i förra Du & Jag, om känslor. Den här gången om handlingar och konsekvenser. Om vad som händer när någon beter sig illa mot en annan och vad det leder till.

– Det spelar roll hur man beter sig mot varandra, understryker Ann-Kristin Magnusson.

 

Klumpen
Musikteater. Nyfiken hund på kisspromenad med surmulen husse.

 

Musikteater Gulaschs tre skådespelare och musiker, Kenneth Höglind, Hans Bigestans och Sanna Andersson, får ett sjå när de kastar sig mellan att vara berättare och någon av alla de figurer som dyker upp när klumpen i magen förs från person till person. Glad-ledsen-arg är en sorgsen dramatisk linje. Som tur är händer det något bra till sist.

– Den vänder, annars skulle det bli för tråkigt, framhåller Kennet Höglind.

Några dagar före premiär sitter figurerna som en smäck. Nu gäller det att få övergångarna att gå smidigt så att publiken inte märker att det faktiskt krävs skicklighet att byta från att vara berättare till att vara en glad saxofonist med karriären framför sig.

Dockinstruktören Annika Arnell har lärt skådespelarna att hantera den nyfikna och kissnödiga hunden som spelar en viktig roll föreställningen.

Ulrika Tallving står för scenografin, från den stora fondmålningen till till den ligga pannkakan i stekpannan. En orange matta som samlar ihop scenbilden, kommer från en tidigare uppsättning. Återanvändningen bevisar att miljöränderna aldrig går ur Musikteater Gulasch.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Ann-Christine Magnusson

TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

28 april 2019 kl 15
Klumpen
Barnmusikteater för 4–8 år
Manus & regi: Ann-Christine Magnusson
Scenografi: Ulrika Tallving
Dockinstruktör: Annika Arnell
Musik och medverkan: Sanna Andersson, Kenneth Höglind och Hans Bigestans
Prod: Musikteater Gulasch

LÄNKAR
Musikteater Gulasch hemsida Facebook
Teater Bråddgatan 34 hemsida Facebook
Klassisk barnteatervår mot premiär reportage/listan Kultursidan.nu 1/2 2019

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Gulasch nära premiär för Klumpen

  1. Pingback: Från Klump i magen till glatt bubbel – KULTURSIDAN.nu