• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Från Klump i magen till glatt bubbel


Lillebror. ”Dina pussar är äckliga” fräser Lisa till Lillebror. Hans Bigestans är berättare och dockskötare, Sanna Andersson i rollen som Lisa.

 

Ivriga hunden är ju bara bäst

 

RECENSION/NORRKÖPING Humör smittar! I Musikteater Gulaschs nya barnteaterföreställning Klumpen får publiken följa ett dåligt humör från morgon till kväll. Vilken tur att det blir bra igen!

Vilken otur! Stans bästa frukthandlare föll pladask, gjorde sig illa och blev sur och tvär. Då blev läraren som bara skulle köpa frukt illa bemött – och ledsen, sur och tvär. Och i skolan går klumpen i magen ut över Nils…

Musikteater Gulaschs nya barnteaterföreställning Klumpen blandar musik och moral. Dramatikern Ann-Christine Magnusson har även regisserat det vådliga äventyret. Med pekpinne och allt visar den hur dåligt humör smittar när Nils är dum mot Lisa, som bara råkar gå förbi. Och Lisa i sin tur…

Föreställningen är lärorik, omväxlande, rolig trots det allvarliga ämnet och fylld av musik. Det är ju multimusikanterna i Gulasch som både spelar teater och låtar med enkla och ”catchy” melodier.

 

Klumpen
Vänt var det här! Pappa (Hans Bigestans) är en hejare på pannkakor.

 

Allt utspelas under ett dygn i den lagom stora lilla staden. Den som scenografen Ulrika Tallving målat upp i ljusa färger på fonden. En liten bänk och några kartonger gör resten tillsammans med frukthandlarens disk som döljer synthen.

En stor orange matta blir gator, torg och hemma hos Lisa där pappa är en hejare på att vända pannkakor med hjärtformad stekspade.

Gulaschs tre skådespelare/musiker delar på att vara berättare och att kasta sig snabbt mellan alla roller. De karaktäriseras med enkla medel – Nils har kepsen bakochfram, Lisa har en stor gul rosett, och morfar har glasögon med smala bågar.

Och hunden, den är ju bara bäst när den ivrigt nosar sig fram på scenen och fram till publiken.

 

Klumpen
Vändningen. Det går som en dans när cowboyen Kenneth Höglind kommer från linedanskursen.

 

Vilken tur! Just när utskällda Alva trodde att hennes karriär som saxofonist var över kom den glada cowboyen från danskursen. Det blir som bubblor i magen i stället för en klump. Så när Alva kommer hem till morfar…

Musikteater Gulasch gjorde det igen vid premiären på Teater Bråddgatan 34 i söndags. Spelar tänkvärd barnteater som går hem med takt, ton och glädje.

© Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

BILDSPEL – KLICKA PÅ BILDENS PILAR

Klumpen

TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

28 april 2019 PREMIÄR
Klumpen
Barnmusikteater för 4–8 år
Manus & regi: Ann-Christine Magnusson
Scenografi: Ulrika Tallving
Dockinstruktör: Annika Arnell
Musik och medverkan: Sanna Andersson, Kenneth Höglind och Hans Bigestans
Prod: Musikteater Gulasch

LÄNKAR
Musikteater Gulasch hemsida Facebook
Teater Bråddgatan 34 hemsida Facebook

Gulasch nära premiär för Klumpen reportage Kultursidan.nu 27/4 2019
Klassisk barnteatervår mot premiär reportage/listan Kultursidan.nu 1/2 2019

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.