• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Hjärtlig Åbyrevy bjöd på film, musikelever och James Bond

Bond. James Bond visar sig inte heller vara så fräsch som en Bondbrud kan förvänta sig.

 

Revyn som tror på Åby – nu, då och i framtiden

 

Den som vill se en riktig lokalrevy med entusiastiska amatörskådespelare skall bege sig till Åby Folkets hus utanför Norrköping. För sjunde året i rad sätter Håkan Thornell upp en revy som tidigare framförts som nyårsrevy men i år startade den 24 februari. Åby i mitt hjärta.

På scenen samlar han 10 vänner och amatörer och bjuder upp till en trivsam kväll. Det som kännetecknar Åbyrevyn är att Håkan i sina texter och revyupplägg blandar historia, nutid och framtid. I år visar man en kort film om det som en gång var Åby Folkets Park och för många var den filmen en nostalgisk tripp till det som varit.

Rikspolitiken och den lokala politiken får också sitt. Håkan Juholt får i revyn en annorlunda roll än som från början var tänkt, men ordnar här en träff med media för att tillkännage att han inte ger upp utan tänker komma tillbaka som statsminister efter valet 2014. Norrköpings styrande politiker Lasse Stjernkvist finns naturligtvis med på ett hörn, i Politikerskolan. Eon, kärnkraft och vindkraft finns också med men också en framtidstro för Åby.

Fantomen, Stålmannen och James Bond kommer också på besök. En rolig episod är när det är dags för en date efter kontakt på nätet. Det som mannen trodde var en ”Bondbrud” visade sig vara en bondbrud som luktade starkt efter att ha mockat i lagårn!

Ett rån fanns med men när offre

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.