• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Frontiers hyllar Journey på Skandiateatern

Studiorepetition. Alla i bandet Frontiers utom Christer Leidemark som sitter bakom trummor och cymbaler.

 

Bandet hittade sin nye leadsångare på ett bröllop

 

Det var ett kul besök! Öronpluggar fick jag när jag kom och dom behövdes verkligen.

Gruppen Journey bildades som rockband i San Fransisco 1973 och enligt Wikipedia har de sålt cirka 80 miljoner album världen över. Gruppen har gjort succé, upphåll och medlemsbyten att antal gånger men är fortfarande populära och gav under 2011 ut albumet Eclipse.

Lördagen den 3 mars är det dags för alla som gillar det amerikanska rockbandet Journey att strunta i Melodifestivalens andra chans och bege sig till Skandiateatern i stället!

Bandet Frontiersordnar då en tributekväll till Journey och bjuder främst på musik från bandets storhetstid under 1970- och 80-talen. Naturligtvis kommer låtar från albumet Frontiers som Journey släppte 1983 att spelas men också från bland annat albumen Escape och Raised on Radio för att ge exempel på musik som alla Journey-diggare känner igen.

Bandet Frontiers bildades 1994 som ett coverband men fann man snart att Journeys låtar passade medlemmarnas musikintresse. Albumet från 1983 fick bli namn på bandet. Frontiers består av gitarristen Magnus Jonsson, basisten Peter Ström, trummisen Christer Leidemark och Sören Olofsson på keyboard. Bandmedlemmarna säger att man inte försöker kopiera originalet utan tolkar musiken på sitt eget sätt.

För sången har man Fredrik Edkrantz som leadsångare. Victoria Ahlin och Lotta Källström utgör kör. Alla tre är etablerade soloartister, men både Lotta och Victoria tycker det är kul att köra. Fredrik knöts till bandet som sångare sedan han framträtt på en av bandmedlemmarnas bröllop! Svaret på min fråga om Fredriks röst liknade någon av alla sångare som varit med i Journey så blev svaret helt naturligt att Fredrik liknar bara Fredrik!

Efter en tid med sparsamt med framträdanden återtar nu bandet konserterna med spelningen på Skandiateatern. Det talas om framtida spelningar i både Norge och Finland!

Var en stund och lyssnade på repetitionerna i den minst sagt undangömda replokalen vid namn Milk studio. Det visade sig vara en välutrustad studio som man vistades i, fast entrén verkade gömma en mindre verkstad!

Även om Journey inte hör till de grupper som återfinns i de egna skivsamlingarna så blir man nyfiken på kvällen på Skandiateatern. Taket sitter nog löst när man får publiken med sig i de rockiga låtarna! Det utlovas två och en halv timmes program inklusive en paus. På köpet slipper man Melodifestivalen på TV också!

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • SKANDIATEATERN Norrköping

  • Lördag 3 mars 2012 kl 20
    The Frontiers
    A tribute to Journey

 

LÄNKAR
Skandiateatern hemsida
Journey wikipedia

 

FLER BILDER FRÅN REPETITIONEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629104431192″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.