• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Sista Supen har fått pippi på Fågelfesten (reportage)

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/7038178387/[/flickr]

Fönsterfåglar. Det lilla huset i västgötebackens topp har fått pippi och fyllts av fåglar av alla slag.

 

75 personer häckade i det lilla boet på Västgötegatan

 

I fredags öppnade nybildade konst- och hantverksföreningen FO:RMa sina lokaler i Sista supen i västgötebacken med vernissage av utställningen Fågelfesten 2012. Föreningen visade redan upp sig under Kulturnatten 2011, men har nu etablerat sig i Norrköpings äldsta hus vid Skvallertorget i Norrköping. I gruppen FO:RMa ingår konstnärerna Ulrika Invers, Agneta Lindwall, Suzanna Näsberg-Filipsson och Lasse Johansson.

Det kulturhistoriska huset, som fått sitt namn efter sista supen på väg till galgbacken, är perfekt för mindre konst-och hantverksutställningar. Man stiger in i ett rum fyllt med upplevelser och riskerar hela tiden att med oförsiktiga rörelser ”riva” någon installation.

Till den första utställningen har man bjudit in vitt och brett för att få ”galna, personliga, vackra, fula, små, stora…” bidrag på temat fåglar. Vi noterar i förteckningen namn som Elin Grönberg från Älvdalen, Mikael Bergström, Göran Ekman, Bia Eriksson och Nanna Rosén och Petra Hägerstrand från Norrköping. Från Linköping har Tove Mattsson inspirerats och från Söderköping Gunnar Lindwall. Glädjande är att Träningsskolan i Skarphagen också lämnat in ett bidrag med påskfåglar.

En timme före vernissagen, som besöktes av cirka 75 personer, var vi på plats. Då kom ytterligare en utställare och lämnade sitt alster – Harriette Thorstensson från Kolmården som Lasse Johansson tacksamt tar emot i den så kallade 5-11:e timmen.

Utställningen är värd att besöka. Man behöver inte vara speciellt fågelintresserad eller ens konstintresserad för att finna en stunds avkoppling i det lilla galleriet. De alster som visas är alla värda att beskåda och man har också chans att rösta på sin favorit.

Lasse Johansson berättar att det kommer en ny utställning senare i år men att temat än så länge är hemligt. Det är onekligen intressant att konstnärer och hantverkare, professionella eller fritidsaktiva som samlas i gränsöverskridande FO:RMa på detta sätt får möjlighet att för en bredare publik visa upp sina alster. Kultursidan.nu önskar lycka till!

Text och foto: Sven Åke Molund

 

 • SISTA SUPEN Norrköping

 • 30 mars – 14 april 2012
  Fågelfesten 2012
  Föreningen FO:RMA

 

LÄNKAR
Galleri Sista Supen hemsida

 

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629357758744″]

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sista Supen har fått pippi på Fågelfesten (reportage)

 1. admin says:

  Klart vi rättar.

 2. Bia Eriksson says:

  Visst är det härligt med alla olika fåglar!
  Fint reportage och läckra bilder.
  Tyvärr blev mitt efternamn fel.

  Hälsningar Bia Eriksson