• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kråkan rymmer till finare kvarter i sommar (reportage)

Upp med näbben. Kråkrevyns Pontus, Anders, Lotta, Louice och Carina spanar efter en ny revyscen
efter att de tvingats utrymma Kråkholmen den kommande sommaren.

 

Revy på rymmen häckar på Stadsmuseets gård i sommar

 

Kråkan på rymmen är titeln på årets sommarrevy. De har sina randiga skäl, i sommar tvingas Kråkrevygänget att efter tio strävt kraxande år lyfta från Kråkholmen invid Louis De Geer för att hitta en ny häckningsplats.

Revyn flyttar inte många hundra meter från den gamla skådeplatsen utan cirkulerar i industrilandskapets kulturhistoriska miljö invid Strömmen. Med premiär den 12:e juni landar man på Stadsmuseets gård i kvarteret Knäppingen.

– Nu kommer vi in på ”finkulturens” område på riktigt, kraxar kråkorna förnöjt. Publiken får samtidigt också tillgång till ”stans bästa mat” eftersom det är Östgötakök som svarar för den.

Ny näbb i flocken är Louice Ottosson, de övriga är Lotta Källström, Anders Håkansson, Carina Perenkranz och Pontus Helander.

Förberedelserna startar nu inför revyn och kulminerar när man för tredje året i rad åker till Turkiet för en produktiv arbetsvecka. Det blir idéer och manusskrivande på dagarna som direkt testas på publiken som får underhållning mitt i den kreativa processen på kvällarna.

Förra året hade man cirka 70 procent eget material i revyn och i år vill man höja ribban till 80 procent egenproduktion. Inga problem få till en revy säger kråkorna. Det finns så många skandaler, partiledarskiften och liknande händelser så uppslag finns. Biljettförsäljningen har redan startat.

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

  • KNÄPPINGEN Stadsmuseet, Norrköping

  • 12–29 juni 2012, 31 juli – 22 augusti kl 19
    Kråkan på rymmen
    Sommarrevy av och med:
    Pontus Helander, Carina Perenkranz, Anders Håkansson, Lotta Källström och Louice Ottosson
    Arr: ChoppEvent/Skandiateatern

 

LÄNKAR
Skandiateatern hemsida

 

FLER BILDER FRÅN PRESSTRÄFFEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629737107305″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.