• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Årets 100-åring sticker upp i Kaktusgruppen (reportage)

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/7414378176/[/flickr]

Årets stickling. Symfoniorkestern i Norrköping firar 100 år 2012.

 

Symfoniorkesterns brass blåste fanfar

 

Som brukligt är i midsommarveckan var det på torsdagen dags att inviga årets Kaktusplantering i Karl Johans park i Norrköping. Motivet som har en framstickande placering i parken i sommar är en hyllning till 100 år unga Symfoniorkestern i Norrköping.

Fyra blåsare från SON inramade högtidligheten med musik och blåste Fanfare for Bima av Leonard Bernstein. Stadsträdgårdsmästare Marie Edling berättade om planteringens historia och de 25 000 kaktusar som går åt till gruppen.

Håkan Liljeblad, ordförande i Tekniska nämnden i Norrköping men även ordförande i den jury som väljer ut motiv för kaktusplanteringen varje år, lyfte ut orkesterns PR-värde för kommunen genom sina turnéer runt om i världen i sitt invigningstal.

Han överlämnade en liten stickig minnesgåva till Norrköpings symfoniorkesters direktör Karin Veres. Som i sin tur var glad över att orkestern får sticka upp i kaktusplanteringen, något som bara kan ske i Norrköping.

Bland de många sökande till hedersplatsen i kaktusgruppen var även Fiskeby Board AB 375 år, Norrköpings segelsällskap NSS 125 år och KFUM-kören 100 år. De får en minnesplantering i Hörsalsparken i sommar.

Text och bild: Sven Åke Molund

 

LÄNKAR
Kaktusplanteringen Norrköpings kommun hemsida
Norrköpings symfoniorkester hemsida

 

 

FLER BILDER FRÅN KAKTUSPLANTERINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157630222765252″]

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.