• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Äkta känslor i Tonight på Arbetets museum (reportage)

Dansfotograf. Elis Hoffman har fört sitt flera år långa fotoprojekt i hamn. Utställningen Tonight skildrar livet och känslorna på dansgolven runt om i Sverige.

 

Kärleken, ömheten och närheten

 

Fotografen Elis Hoffman bestämde sig för att följa olika dansband runt i Sverige. Först var det dansbanden som intresserade fotografen som studerat bildjournalistik vid Nordens fotoskola, men snabb insåg Elis att det han helst ville fånga fanns på dansgolvet! Det var där som ”Kärleken, ömheten och närheten” fanns. Under ett par års tid besökte Elis mer än femtio dansställen och rörde sig bland paren på dansgolven.

I fotoutställningen Tonight som visas på Hyllan på Arbetets museum i Norrköping hänger ett urval bilder där framför allt känslorna kommer fram. I utställningen finns också miljöbilder men också en misshandlad man.

Elis vill fånga de äkta känslorna genom att få människorna att öppna sig. Bilderna har han fått genom att röra sig på dansgolvet med sin kamera så att publiken tycker att det är naturligt att han finns bland dem. Bilderna har han sedan tagit utan att motiven varit förberedda – för att det skall vara äkta känslor som han fotograferar.

Utställningen är talande och intressant, vilket också bekräftas av att den innan den nu kommit till Arbetets Museum också visats bland annat i Paris, Groningen, Nantes, Lodz, Montpellier och Stockholm!

Intendenten Anneli Egelin Tärning ser det som naturligt att utställningen nu presenteras på Arbetets Museum eftersom danskulturen är en så stor del av livet för många!

Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • ARBETETS MUSEUM Norrköping

  • 28 augusti 2012 – 6 januari 2013
    Tonight
    Elis Hoffman, foto

 

LÄNKAR
Arbetets museum hemsida
Elis Hoffman hemsida
FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.