• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Arbis Professionals sätter upp julshow i Valdemarsvik

Öga
Snart börjar showen.


Showtime! Arbis Professionals sätter snart klackarna i Valdemarsvik. Film 3:14 min.

 

Röd cancan och svart drama

 

Glittret och glamouren får vänta ännu några dagar. Dansstegen måste sitta perfekt innan det är Showtime i Valdemarsviks Folkets hus.  Med premiär på tisdag.

Medan Superstars (som tidigare showat i Borgen) underhåller med showen The Journey på Arbis i Norrköping i december gästar Arbis Professionals Folkets hus i Valdemarsvik.

Eller vänder hem. För de två ledande pesonerna i det tajta gänget är Susanna Karlsson och Daniel Mitsogiannis, som kommer från Valdemarsvik, men hunnit med mycket sedan de flyttade därifrån.

– Det var i Motala där vi satte upp Teaterbåten i somras som vi sa, som en liten skämtidé, att ”när vi åker hem till Valdemarsvik så sätter vi upp en show där”, berättar Susanna Karlsson.

Skämtet blev allvar och ideerna flödade. Susanna och Daniel Mitsogiannis, som också är koreograf, samlade några av de bästa sångarna och dansarna  från de senaste årens Arbisproduktioner som Showboat, Varieté Spektakulär och musikalen om Zarah Leander. Gänget skulle kunna jobba hårdare, svårare och snabbare än de gjort när de arbetat med Arbis stora uppsättningar som blandat amatörer och proffs. Arbis Professional såg dagens ljus.

Det är svalt i replokalen med spegelvägg och rekvisita, men dansarna har inga problem med att hålla värmen. Steg, vinklar, fötter och klackar. Rygg, lyft, armar och strutsplymer. Från klassisk cancan till melodisk jazz till showdramatik i svart och mer ändå. Valdemarsviksborna ska bjudas en generös show. Repetitioner hålls omväxlande på Arbis och i Valdemarsvik.

Nervöst? Att komma hem till Valdemarsvik?

– Ja, erkänner Susanna, men också lite revansch.

Hon som började på musikallinjen i Valdemarsvik fick inte gå klart där då utbildningen lades ner. Hon satsade och gick vidare och och hoppas nu att Valdemarsviks ungdomar kommer och tittar, på hemvändarna Susanna och Daniel och på de andra i showen. Susanna vill inspirera unga i Valdemarsvik att satsa på sina drömmar och mål.

– Nu ska ni se, att det här kan vi. Det här är vi bra på!

Text och film: Ann-Charlotte Sandelin

 

 • FOLKETS HUS Valdemarsvik

 • 7 – 20 december 2010
  Showtime
 • Medverkande
  Daniel Mitsogiannis
  Karoline Lidberg
  Lina Ersarp
  Jenny Silfvenius
  Susanna Karlsson
  Emma Johansson
  Hanna Ulvan
 • Produktion
  Arbis Professional
Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.