• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ny chef för Östergötlands museum (reportage)

Olof Hermelin
Olof Hermelin kommer närmast från Regionmuseet Kristianstad. Dessförinnan från Sörmlands museum.

 

”Kulturarvet är en viktig resurs”

 

Olof Hermelin blir ny chef för Östergötlands museum. Det beslutade museistyrelsen idag.

– Jag är övertygad om att Olof Hermelin kommer att axla rollen som museichef med stort engagemang och fortsätta leda Östergötlands museum in i spännande verksamheter som kommer alla till del, säger museistyrelsens ordförande Anders Senestad (M) i ett pressmeddelande.

Olof Hermelin är sedan tio år anställd som biträdande regionmuseichef/landsantikvarie vid Regionmuseet Kristianstad, för närvarande som tillförordnad regionmuseichef. Där har han satsat på snapphaneprojekt, verkat för ett svenskt hästmuseum med centrum i Flyinge och belåtet kunnat notera rekordstora publiksiffror för Regionmuseet.

Dessförinnan var han verksam vid Sörmlands museum i Nyköping där han bland annat ansvarade för den arkeologiska verksamheten.

Olof Hermelin säger sig trivas med att arbeta med kreativa processer för utveckling och variation. I detta ingår att utmana både samtiden och framtiden. Han har även ett stort intresse i frågor som berör museernas aktiva del på det regionala planet.

– Kulturarvet är en viktig resurs i den regionala utvecklingen. Det känns bra att tillsammans med personal och styrelse få fortsätta det intressanta utvecklingsarbete som påbörjats för att göra Östergötlands museum till ett regionalt museum i absolut toppklass, säger Olof Hermelin.

Olof Hermelin tillträder museichefstjänsten 1 januari 2013. Fram till dess fortsätter Carin Ahlsén och Marie Ohlsén att dela på ansvaret som tillförordnad länsmuseichef.

Text: Ann-Charlotte Sandelin och Östergötlands museum
Foto: Assi Molin / Östergötlands museum

 

LÄNKAR
Östergötlands museum hemsida

Bookmark the permalink.

Comments are closed.