• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

ETK media nöjda med finalplacering (reportage)

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/7996339402/[/flickr]

Prisad film. Martin Öster spelar mannen med plockaren.

 

Reflekterande skräpfilm

 

På fyra minuter hinner man berätta en historia. Det gör ETK media i sin film om en man som funderar över tillvaron medan han plockar skräp i parken. Filmen vann nyligen den svenska delen av skandinaviska tävlingen Videomarathon.

I måndags var det skandinavisk final i Köpenhamn.

– Tyvärr så vann vi inte, berättade en krasslig Simon Öster på måndagskvällen. Två av oss var där, men vi är nöjda med vår placering.

Norges bidrag vann, en film regisserad av Petter Holmsen.  Den handlar om Pia och Thomas som samtalar om dagen som gått. Något obehagligt och outtalat ligger gömt under ytan.

Årets tema för Videomarathon var Straff och ETK Media lyckades tänka till, filma och klippa till sin film om en skräpplockande man inom de 48 timmar som alla filmteam har på sig. Filmens innehåll beskrivs som ”En besvärad man vill förändra sitt liv, men någonting stoppar honom.”

– Vår film är en dramafilm och den kommer släppas nästa tisdag efter Guldsvanen för där kommer den ha premiär, upplyser Simon Öster.

I väntan på visningen på stor filmduk man se ETK medias och övriga svenska, norska och danska vinnarbidrag på Videomarathons hemsida. Guldsvanen är namnet på Film i Östs årliga tävling för kortfilmer och ingår i Norrköpings filmfestival Flimmer. Bland vinnarna förra året fanns – gissa vilka – ETK media.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: ETK media

 

  • CNEMA Norrköping

  • 8 oktober 2012 kl 17.15
    Guldsvanen
    Kortfilmstävling

 

LÄNKAR
ETK media hemsida
Videomarathon finalfilmerna
Videomarathon ETK:s bidrag
Guldsvanen info
ETK Media vann Videomarathon på Straff reportage Kultursidan.nu 17/9 2012

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.