• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Statens Kulturråd stöder Teater Fenix

Hitta hem
Teater Fenix har spelat clownföreställningen Hitta hem över hela Sverige. Nu har gruppen fått stöd till en ny uppsättning.

 

Sköna stålar till teaterflykt

 

– Fantastiskt skönt och väl behövt. Säger skådespelaren Åsa Forsberg om bidraget från Statens kulturråd.

Teater Fenix som startade 1997 och arbetar med barnteater och forumteater har för första gången fått ett bidrag från Statens Kulturråd. Summan är på 100.000 kronor och får enligt Kulturrådet användas till ”valfritt projekt”.

Det projekt som ligger närmast till hands är det man redan börjat repetera: Historien om en flicka, som tar upp flyktingproblematiken. Men med Ika Nord som regissör blir det förstås en vild, känslosam och rolig föreställning. Teater Fenix gör den tillsammans med Crusellkvintetten från Östgötamusiken och har premiär i början av februari nästa år.

Ytterligare en östgötsk teatergrupp har fått del av de 48 miljoner kronor som Statens Kulturråd fördelat bland alla sökande fria teatergrupper, nämligen Shakespeare på Gräsgården i Vadstena som erhöll 200.000 kronor till sommarens nya uppsättning, Som ni vill ha det. Sirqus Alfon, med rötter i Norrköping, fick 150.000 kronor till ett nytt verk.

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

Se Teater Fenix trailer om H C Andersens Näktergalen, i regi av Peter Oscarson. Föreställningen hade premiär i våras. https://www.youtube.com/watch?v=AR5FjRSDa0E

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.