• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Finstämd julskiva av Bel Canto

Bel Cantos Julklapp
Ett litet brunt paket med röda snören.

 


Skönsjungande kör. Bildspel 1:04 min

 

Bel Canto klappar till Lucia

 

Bel Cantokören fick för 20 år sedan idén att göra en luciakonsert i Norrköping. Sedan dess är det en tradition. Och på måndag den 13 december (2010) är det dags igen.

Men nu släpper kören också sin andra cd, berättar ”luciakonsertgeneralen” Ola Hjärtström. Julklapp – Bel Cantokören önskar God jul är fylld med favoriter från de gångna årens luciakonserter.

Att kören under ledning av musikdirektör Michael Bruze har en mycket bred repertoar, där man sjunger allt från attacksånger på stan till stora klassiska verk i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester, märks när man lyssnar på skivan som innehåller 18 sånger.

Bruze lämnar inget åt slumpen. Han kan köra om ett par takter 10 gånger för en halvtons skull i någon stämma. Produkten är med andra ord förstklassig. Melodivalet är ju typiskt Bel Canto och inte det man är van vid från kommersiella julskivor. Det är ju i sig väldigt bra. Från innehållet kan nämnas ”Tomorrow shall be my dancing day”, lite mera jazziga ”A child is born”, ”Ding dong” och naturligtvis ”Stille Nacht”, ”Nu tändas tusen juleljus” och ”Sankta Lucia”. Något överraskande finns också ”Militärmarsch” av Franz Shubert med på julskivan.

Skivan rekommenderas till alla som vill njuta av stämningsfull körsång med anknytning till jul- och luciatider. Titeln Julklapp passar bra! Både till sig själv och om man vill glädja någon annan med vacker sång.

En del av sångerna från den nya skivan finns förstås med i den konsert som hålls i Immanuelskyrkan på luciadagen.

Text och foto: Sven Åke Molund
Bildspel: Ann-Charlotte Sandelin (foto: Sven Åke Molund)

 • IMMANUELSKYRKAN

 • 13 december
  Luciakonsert
  Bel Cantokören med musiker
  Dirigent: Michael Bruze
 • JULKLAPP Bel Cantokören önskar God jul
  cd
  Bel Cantokören under ledning av Michael Bruze
  Solister: Britta Fahlén (sopran), Mats Engberg (tenor), Patrik Ernfridsson (bas)
  Musiker: Inger Dalene (orgel, piano), Marcus Östlund (piano), Mikael Sundvall (sopransaxofon), Annica de Val (tvärflöjt), Karin Magnusson (tvärflöjt), Niklas Lindblom (bas), Göran ”Tutto” Karlsson (slagverk), Julia Schabbauer (slagverk)
  Producent: Fredrik Ingå och Michael Bruze
Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Finstämd julskiva av Bel Canto

 1. Pingback: Kultursidan.nu önskar Gott Nytt 2011 | KULTURSIDAN.nu