• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Gulasch återanvänder låtar i Vad är du bra på? (reportage)

Louice Ottosson med Hans Bigestans och Kenneth Höglind.
Sångglädje. Louice Ottosson spelar ihop med Hans Bigestans och Kenneth Höglind i Vad är du bra på? som snart har premiär.

Trolleri, tjat och ett tjutande tåg 

 

– Hon är mycket duktigare än vi, onödigt duktig faktiskt. Kenneth Höglind blandar skämt och allvar när han beskriver Musikteater Gulaschs nya medarbetare Louice Ottosson.

Exakt en vecka efter premiären på den dramatiska pjäsen Utanför mitt fönster med Angelworks väntar ännu en premiär för Louice Ottosson på Teater Bråddgatan 34 fast nu är det barnteater och fullt med glada toner. I Vad är du bra på? får Louice använda sin musikalitet fullt ut tillsammans med likasinnade. Med en röd basker på huvudet spelar hon vid synthen, sjunger och skojar.

– Det är här trevliga, roliga killar som kan hålla takten och sjunga, kontrar Louice Ottosson. Vi har byggt upp ett eget sound.

– Som vi fortfarande håller på att utforska, kompletterar Kenneth Höglind.
– Skithäftigt, fyller Hans Bigestans i.

Hans Bigestans är killen med den stora kontrabasen medan Kenneth Höglind är bra på att spela fiol. Ibland tar Kenneth också fram den lilla mandolinen. Gitarr har ofta kompletterat Gulaschs sättning men med Louice Ottosson blir det första gången man tar det piano.

Gulasch kopplar gärna ihop musiken med lärdomar om miljö och vänskap, som senast i föreställningen om Robin Hood – den energiske hjälten. I nya Vad är du bra på? är det mycket glad musik som ska passa hela familjen och barn från 3 år och upp till nio, minst. Den unga publiken får sjunga med, härmas, vara med när tåget tjuter och hålla takten. Resurstänket finns fortfarande med, men på ett annat plan.

– Vi återanvänder flera av våra gamla låtar, påpekar Kenneth Höglind och en får jag snart höra när det blir dags för repetition och Louice sjunger Tjatlåten.

Snart blir det spännande när Höglinds egen mästerviolinist låter stråken vibrera och trollkarlen Alfredo sveper inpå scenen. Visste ni att Hans Bigestans är bra på att trolla?

Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin

 • TEATER BRÅDDGATAN 34 Norrköping

 • 1 november 2012 kl 10 (genrep) kl 13 (premiär)
  Vad är du bra på?
  Musikteater Gulasch

  • MEDVERKANDE
   Hans Bigestans
   Kenneth Höglind
   Louice Ottosson

LÄNKAR
Teater Bråddgatan 34 hemsida
Musikteater Gulasch hemsida

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.