• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Roligt på scenen med Children of Eden i Hedvigs kyrka (recension)

[flickr]http://www.flickr.com/photos/kultursidan/8211023762/[/flickr]

Storsatsning i Hedvigs kyrka. Solisten Sebastian Roos framför dansanta kören Nostalgeeks och orkestern.

Sebastian Roos bäst i duktigt sångarlag

 

Musikalen Children of Eden har varit en dröm för Lisa Tilling i 20 år och nu äntligen har den blivit verklighet. Under tre föreställningar framförs den i konsertform i Hedvigs kyrka. Musikalen bygger på en roman som i sin tur förstås bygger på Bibeln.

Första aktens handling är hämtad från skapelseberättelsen och berättar om hur Evas nyfikenhet drar henne till kunskapens träd, där hon lockas av ormen att ta ett bett av äpplet. Adam slits mellan valet att stanna hos sin far, eller äta av frukten och bli utvisad från Edens trädgård tillsammans med Eva.

Adam och Eva skapar sig ett hem i öknen. De får sönerna Kain och Abel och har det rätt så bra. Men så upptäcker Eva att Kain är lik henne, nyfiken och råkar i trubbel på grund av det. Kains märke känner den till som läst Bibelns Första mosebok.

Andra akten handlar om Noah och hans tre söner Sem, Ham och Jafet. Jafet vill gifta sig med en kvinna som bär just Kains märke, ett arv som försvårat hennes liv genom andras fördomar, även inom Jafets familj. Och när regnen börjar…

Så långt berättelsen. Musiken då? Jo, den är trevlig och speciellt lägger man märke till hur roligt de har på scenen. Bäst är kvintetten som sjunger ormens sång i akt 1, In pursuite och när den första akten avslutas med sången Children of Eden är det så mäktigt att jag får gåshud.

Andra akten börjar med Generations i smittande sambatoner. Ja, kören dansar till och med lite grann. Också den akten avslutas med Children of Eden, men i en annan tappning.

Ensemblen får stående ovationer och många hade nog önskat en da capo på den sista sången. Sångarna är överlag bra, men bäst är ändå Sebastian Roos som jag skulle tippa blir Sveriges nästa stora musikalartist och Cecilia de la Motte som blir ”en ny” Helene Sjöberg.

Var det bara bra då? Nej, lokalen är inte bra för detta sammanhanget. Musikerna överröstar sångarna mer än en gång. Och texterna, som är både tänkvärda och viktiga, försvinner emellanåt helt och hållet. Jag hoppas att Lisa Tilling, med det här gänget, får möjlighet att framföra Children of Eden i en annan, för ändamålet bättre anpassad lokal.

Text: Eva Lindblad
Foto (från onsdagens genrep): Sven Åke Molund

 

  • HEDVIGS KYRKA Norrköping
  • 22 – 24 november 2012 kl 19
    Children of Eden
    Musik och libretto: Stephen Schwartz
    Manus: John Caird
    Svensk konsertversion: Lisa Tilling

    • SOLISTER
      Håkan Lindahl, baryton
      Sebastian Roos, tenor
      Cecilia de la Motte, sopran
      Ingela Svensson, alt
      samt solister ur kören
    • BERÄTTARE
      Robert Zetterberg
    • KÖR
      The Nostalgeeks med 30 extra sångare
      Körledare: Veronica Knutsson
    • ORKESTER
      Kapellmästare: Fredrik Ingå
      Daniel Tilling, piano
      Peter Malmberg, gitarr
      Nicklas Lindblom, bas
      Tobias Bergsten, trummor
      Emeli Jeremias, cello
      Ola Halvarsson, träblås
  • Produktion: Lisa Tilling Performance AB
    Entré: 240 kr, förköp eller vid kyrkan 1 timme innan konsert

FLER BILDER FRÅN CHILDREN OF EDEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632080690016″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.