• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Tuffa tag

Flera tåg

Tågmöte i Laxholmskällaren ett tidigare år.

 

Tågmöte i Laxholmskällaren

 

Nu tuffar tågen igen i Laxholmskällaren på Arbetets museum. För fjärde året i rad bjuder tågentusiasterna i föreningen Modul Syd på tågshow när en 50 meter lång järnväg ringlar fram genom ett modellandskap.

Tåghelgen på Arbetets museum har blivit en populär aktivitet som återkommer en gång om året. Nu är det återigen dags för modellrallarna i Modul syd att bygga upp en 50 meter lång tågbana. Nytt för i år är att Arbetets museum ställer upp med egen modul (del av modellandskapet) som heter Årets Arbetslivsmuseum.

På fredag eftermiddag byggs banan  upp av en mängd moduler som medlemmar i Modul Syd har förberett var och en på sitt håll. Modul Syd har funnits sedan 2007 och har som sitt mål att sprida byggande av moduler och att ha kul i ett socialt sammanhang. Delar av gruppen brukar turnera runt, ungefär som ett rockband, och bygga tågbanor för allmän beskådan runt om i Sverige. Banorna ser olika ut varje gång.

Barnen får en egen tågbana att leka med på Arbetets museum. I den kreativa verkstaden kan de dessutom bygga egna landskapsdelar till barnbanan.

Arkivfoto: Sven Åke Molund

 

  • ARBETETS MUSEUM Norrköping

  • 26 – 27 januari 2013 kl 11-17 (lördag) 11-16 (söndag)
    Tåghelg 2013
    Modul Syd

 

LÄNKAR
Arbetets museum hemsida
Modul Syd hemsida

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.