• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Sista kvällen med gänget på Skandiateatern (reportage)

Sista kvällen med gänget – på scenen

Sista kvällen med gänget. Carina Perenkranz med knappa hälften av alla som stod på scenen under lördagskvällen då hon och Pontus Helander tog farväl till epoken Skandiateatern.

 

Den stora utvigningen satte punkt efter 6 år

 

På lördagskvällen anordnades Den stora utvigningen, final för epoken Chopp event AB, alias Carina Perenkranz och Pontus Helander, på Skandiateatern i Norrköping. Ett nära tre timmar långt program med många återblickar med artister och nummer från åren 2007 – 2013 bjöds publiken som fyllde både salong och balkong.

Personal och tidigare artister överraskade värdparet när de under musik tågade genom lokalen och upp på scenen. Roland Engdahl som var med på invigningen för snart sex år sedan fanns med i orkestern och spelade och sjöng tillsammans med Fredrik Ingå och Lotta Källström.

Bland de långväga artisterna kan nämnas Mattias Carlsson som till vardags är verksam i Norge. Mattias och Carina bjöd också på kvällens kanske populäraste inslag där Mattias var engelsktalande präst och där Carina svarade för en minst sagt fri översättning till svenska. Mellan artistframträdanden visades bilder från de gångna åren på en storbildsskärm.

En oväntad artist dök upp i salongen, Kristofer Wannefors, som jobbade med Chopp Event i somras, fick hoppa in i ett par nummer. Kristofer ska under våren spela i West Side Story som sätts upp på Stadsteatern i Stockholm. Revyensemble från Valdemarsvik, som Carina producerat, var också på plats.

Jag måste beundra Carina och Pontus som under en intensiv arbetsperiod lyckats planera och genomföra en så fängslande och underhållande Utvigning. Bara timmarna innan genomförde de den sista föreställningen av årets nyårsrevy Dävadädö. Publiken var verkligen med i och ovationerna ville inte ta slut. Många stannade kvar för att ”fira med artisterna”. Efter denna kväll så känns förlusten av Carinas och Pontus hemmaarena extra tung. Det finns ju så många bra artister!

Det står klart att både publik och artister uppskattat att Skandiateatern varit en nöjesplats i Norrköping. Här har landets alla stora ståuppare gästspelat. Eldkvarn och Marcus Krunegård har stått på scenen och vokalgruppen The Fantastic Four hade sin premiärspelning på Skandiateatern.

Carina och Pontus fortsätter dock producera föreställningar med sitt företag Chopp event. Den stora skillnaden är att de inte längre har någon egen hemmaarena utan kan hyra in sig där det passar dem.

Nu blir det tyst och lugnt i kvarteret men kanske inte så länge till. Det troliga är att Carina och Pontus efterträdare på Skandiateatern tar vid med ett fortsatt rikt nöjesutbud på Drottninggatan, och att de gärna ser Chopp event AB gästspela på scenen.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

LÄNKAR
ChoppEvent hemsida
Snart blir det helt tyst på Skandiateatern reportage Kultursidan.nu 24/9 2012

FLER BILDER FRÅN DEN STORA UTVIGNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632676840089″]

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.