• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

FMG förbereder inför Sweet soul music (reportage)

Repetition

Klassrum. På Film- och musikgymnasiet svänger det riktigt rejält ibland.

 

Skolan som det låter om

 

Det blir Sweet soul music på Arbis onsdagen 20 mars när publiken får njuta av gamla musikklassiker i soulgenren, som Jackson 5, Aretha Franklin, Stevie Wonder och många flera välkända artister och kompositörer.

Bakom konserten står Film & Musikgymnasiet i Norrköping – ett ganska ungt gymnasium, som startade 2004, med Studiefrämjandet som huvudman. De tre senaste åren utnämnt till Norrköpings bästa gymnasieskola! Gymnasiet har tre inriktningar och det är Scen & Artist, Film & Visuell design samt Musik och ljud.

Vårens produktion Sweet soul music engagerar eleverna på Scen & Artistlinjen som förstärks med komp från musiklinjen. 40 personer står på scenen under konserten, som är ett multiprojekt mellan kör, ensemble och sångsolister. Konserten på Arbis är ännu ett av många skolarbeten som ställs upp på scen, ett bra sätt att visa upp skolan för omvärlden. Så sent som i januari visade treorna upp sitt eget musikalprojekt Laura.

Jag besökte en repetition i skolans lokaler på Kvarngatan och träffade bland andra Clara Karlin, Linnéa Bjelksjö, Linda Modigh och Jhimmie Bjurdén som under konserten kommer att både medverka som konferencierer och med sång. De var som bäst i färd med att förbereda presentationerna.

I replokalen framträdde ”The Supremes” med Ellen Schönbeck, Sandra Lindblom och Nicole Nilsson kompade av bandet Lasse Petersson, David Richardsson, Jesper Wallentin och Malin Gustafsson. Lasse Petersson och David Richarsson är körledare och sånglärare när de inte spelar piano och bas. Trummisen Malin Gustafsson är ensembleledare.

Det vi hörde vid repet lovar att det blir en njutbar föreställning senare i mars.
Text och foto: Sven Åke Molund

 

  • ARBIS Norrköping

  • 20 mars 2013 kl 19
    Sweet soul music
    konsert
    Biljettbokning

LÄNKAR
Film- och musikgymnasiet hemsida
Arbis hemsida

FLER BILDER INFÖR KONSERTEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632973309356″]

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.