• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Konst eller klocka 4.0 som en vårsalong (reportage)

Anneli Lindberg, Ann Uddin och Berit Hammarbäck var med och hängde utställningen.

Konstnärerna Anneli Lindberg, Ann Uddin och Berit Hammarbäck deltog i pressvisningen.

 

Fem tusen kronor för ett konstverk

 

– Vad har du för skyddshandskar när du virkar dina hästar? Frågar konstnären Anneli Lindberg kollegan Ann Uddin som alltså virkat hästar. I ståltråd.

Anneli Lindberg håller sig helst till mjukare garn när hon virkar och samtalet fördjupar sig in i virknålar, storlekar och vad de tillverkas av. Ska man virka med ståltråd duger inte moderna virknålar av aluminium, det måste vara rejäla grejer av stål.

Vintern biter sig fast men på Galleri Kronan är det vårsalong. Den känslan får jag av utställningen Konst eller klocka 4.0 som alltså är den fjärde i ordningen där Norrköpings kommuns S:t Olofsjubilarer kan välja ett konstverk i stället för kanske en klocka som gåva efter 25 års trogen tjänst.

Det är en förväntan i luften, eller snarare i verken som ger en samlad känsla av vår. Uppslutningen från de lokala konstnärerna är som vanligt mycket god. Många är ljusa, och de vanligaste accentfärgerna drar åt rött. Tre verk var får konstnärerna i Kifin och Konsthantverkarna i Norrköping bidra med. Merparten är tavlor och skulpturer men här finns också smycken. Det som inte får plats i galleriet på bottenvåningen finner väggar en trappa upp i konstnärernas stora ateljéhus.

– Det är en otroligt varierad och rolig utställning, där galleriet fylls till bredden med intryck och uttryck, tycker galleristen Karolina Nilsson som haft bråda dagar.
– Det märks att konstnärerna tycker det är roligt, och de verk de bidrar med är sådana som är aktuella för deras produktion, lyfter hon fram.

Enhetspris råder under utställningsperioden, alla verk kostar 5.000 kronor.
Text och foto: Ann-Charlotte Sandelin


  • GALLERI KRONAN Norrköping

  • 16 mars – 4 april 2013
    Konst eller klocka 4.0

LÄNKAR
Galleri Kronan hemsida

FLER BILDER FRÅN UTSTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633033979359″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.