• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Chopp Event har landstigit på Strömsholmen (reportage)

Välkommen ombord på Strömsholmen, hälsar Pontus Helander och Carina Perenkranz.

Välkomna ombord! Med Strömsholmen som sommarbas vill Pontus Helander och Carina Perenkranz ge publiken en helhetsupplevelse som ska räcka hela kvällen.

 

På kryss med M/S Arken

 

Åskregnet har dragit förbi men det droppar fortfarande ihärdigt över Strömsholmen. Pontus Helander tittar på den nysådda gräsmattan och undrar varför kommunen gör på detta viset. Strax kommer ju leveranserna med toaletter, cafévagn och scen farandes tvärs över jord och gräsfrön. Han mumlar något om ”kommunikation”.

– Det är skönt att vi satsat på partytält för publiken i sommar, säger han där han står under sitt stora paraply. Omkring hundra personer kommer att rymmas under tälttaket.

Chopp Events sommarrevy har kastat loss från Kråkholmen. Förra året hyrde man in sig på Knäppingen, stadsmuseets gård. I år landstiger revygänget på Strömsholmen. De har hyrt den del av Strömsholmen där restaurangen låg, muren utmed stranden utgör en markering.

– Det är jätteschysst av kommunen att vi får vara på Strömsholmen i tre år, säger Carina Perenkranz. Det innebär att de vågar satsa på stolar och bord, även om de tre somrarna inte räcker till att bekosta en riktig anslutning för vatten och avlopp.

– 1 juni öppnar cafét, säger Carina Perenkranz och är nöjd över att de fått tillstånd för att servera vin och öl till sina passagerare, förlåt, till publiken. Maten står Östgöta kök för.

Glass kan man äta dagen lång, från det att solen står som högst på himlen till dess att den sänker sig över Refvens grund.

Utan ansvar för Skandiateatern har revygänget tagit extra god tid på sig i Turkiet, elva dagar mot tidigare en vecka. Det sedvanliga arbetet för att ta fram nytt material och testa på provpublik gav gott resultat. Drygt 80 procent av alla nummer är lika egenproducerade som färska. Resesällskapet får dock inte se någon fix och färdig revy.

– Det blir kanske två nummer per kväll, vi läser eller halvspelar. De får applådera om det är bra, och stå upp om det är jättebra. Det kan vara så att något vi tycker är roligt inte alls går hem och då släpper vi det, säger Pontus Helander.

Mindre än tre veckors repetitionstid kvar till revypremiär. Mer än vanligt ska fixas på det nya stället för nu vill Chopp Eventarna att publiken känner sig extra välkommen och förväntansfull när det är dags att äntra M/S Arken med Peking Line. Från att man går över landgången (bron) och närmar sig entrén och ända tills det är dags att gå hem kvart över nio när allt blir tyst och lugnt igen.

Publiken kan alltså se fram mot en revy med kryssningstema inklusive raggning på discogolvet och möten både över och under däck. På scenen förstås.

– Alla möjliga är med ombord, avslöjar Carina Perenkranz. Norrköpings kommun har rest på konferens och där är också en muslimsk delegation. Det finns en djurtransport under däck.

Emil i Lönneberga kommer till Strömsholmen senare i sommar. En ny Emil ersätter en Emil som vuxit ur rollen – ”de kan växa flera decimeter i den åldern” – och Pontus Helander ska spela drängen Alfred, annars är den blandade proffs- och amatörskådespelartruppen i stort sett intakt sedan förra året.

– Norrköping ska ha en barn- och familjeföreställning på sommaren, framhåller Pontus.

Carina tillägger att det inte är någon hemlighet att de behöver hämta in att de gick back med Emil i Värmekyrkan förra sommaren. Dessutom äger de spelrättigheterna för Emil i Lönneberga även detta år.

– Publiken kommer närmare nu när Emil spelas mitt i tältet och med publik på båda sidorna.

Även om Chopp Event har lämnat Skandiateatern återvänder de dit tillfälligt. Också i år blir det Artistcamp och showskola för sommarlovslediga barn. Ledare är förutom Carina och Pontus även Louice Ottosson och gamla artistcampare som nu vuxit till sig, kanske går på estetlinje på gymnasiet och vill vara med på ett nytt sätt.

– Många som är med i våra barnföreställningar hittar vi just på Artistcamperna. Som vår nya Emil.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

 

 • STRÖMSHOLMEN Norrköping

 • 7 – 19 juni samt  6 – 31 augusti 2013
  Strömt va dä’ här
  sommarrevy

  • MEDVERKANDE
   Carina Perenkranz, Pontus Helander, Anders Håkansson, Johan Klarbrant, Linda Olsson, Louice Ottosson, Lotta Källström
 • 27 juli – 17 augusti
  Emil i Lönneberga
  familjeteater

LÄNKAR
Chopp Event hemsida
FLER BILDER FRÅN STRÖMSHOLMEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633552657631″]

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Chopp Event har landstigit på Strömsholmen (reportage)

 1. Pingback: Jämn revy utmanar med glimten i ögat (reportage) | KULTURSIDAN.nu