• KULTUR-ANNONS

 • NYHETER

Jämn revy utmanar med glimten i ögat (recension)

Dirty Dancing, Anders, Lotta och Johan.

Sexigt men inte porrigt. Silver vitt och randigt är snyggt ihop i Dirty dancing med Anders Håkansson, Lotta Källström och Johan Klarbrant.

 

Saltstänkt, showigt och sexigt

 

Jag kan inte finska och det är det som är vitsen. Ramberättelsen med rederiet Peking Lines kryssningsfartyg M/S Arken är nämligen det bästa med hela showen. Om det nu är riktig finska som vi hör mellan akter och nummer i Chopp Events saltstänkta sommarrevy Strömt va dä’ här.

Nya spelplatsen Strömsholmen var näst intill perfekt på premiärdagen. Solen värmde från molnfri himmel. Publiken kunde både sitta under det långsmala tälttaket och ute på däck. En tjock, nyutrullad gräsmatta tålde att trampas på. Bara för den taggade besättningen att Lätta ankar.

Vimplarna på scenen slår an det saltstänkta temat. Färgerna är vitt, blått och lite rött på både kostym och krage(!). Herrarna grundar med överklassvitt, randigt är på modet och silver glittrar i kapp med Strömmen som flyter förbi. Damerna, som byter om lite oftare, återvinner, passande nog, de åtsittande matrosklänningarna som sågs i nyårsrevyn i vintras.

Om de nu inte ingår i den smått melankoliska djurbesättningen på däck 1, längst ner i fartyget. Pontus Helander och Carina Perenkranz har visserligen lämnat sina tantroller hemma men inte släpper kossan Pontus taget om handväskan, inte. Mmmm. Felmärkt har skrivits av grisen själv, Lotta Källström, som gör köttfärslasagne av hela den europeiska slaktindustrin medan Carina travar alldeles förtjusande.

Med Louice Ottosson, Johan Klarbrant och Anders Håkansson är showdelen hemma. De står oftast i främsta dansledet och är också de som ansvarar för de omväxlande koreografierna. Bästa låten är dessutom deras Youforia där Anders och Louice sjunger Euphoria medan Johan mixar in Because of You. Avancerat!

Johan Klarbrant är ett ankare i shownumren tillsammans med Anders Håkansson och tillsammans gör de dessutom ett fint och febrigt stol-och-sång-nummer. Visst kan man showa sittande!

Strålar mest gör ändå Louice Ottosson, tjejen som kan allt. Hon sjunger bra, är rolig – roligast som 15-årig lattemamma – och dansar med precision. Det märks att hon älskar att stå på scenen och är beredd att jobba hårt.

Medleyt Par i schlager med hela ensemblen på scen är verkligt snyggt genomarbetat – med 50-talsprickar på fluffiga kjolar – och partnerbyte som slår den mest intriganta skvallerpress.

Därmed är vi inne på sexigheten, något som utlovats från scenen redan från start. Helt enkelt är det inte att få till det där, särskilt inte för Lotta och Pontus som blivit över när alla andra smugit in i hytterna. Bättre går det i Dirty dancing, en silvrig/vit/randig start på andra akten som ser fräck ut men ändå får gå under beteckningen rumsren.

Det är överlag en jämn revy som flyter fram i lugna vatten, inga riktigt höga vågtoppar men inga dalar. Jo, ett bottennapp, Titanic 2 skrivet av Reidar Svedahl. Satir över politiker på konferens är okej men det måste vara nån vits med det hela. Nu blir det bara plumpt.

Mycket bättre tycker jag om den enhetligt klädda muslimska delegationen i Pontus Helanders Avslöjat. Ett intelligent skrivet nummer som visar att man kan vara både rolig och seriös.

Lotta Källström har levererat flest texter, fem av 23. Även om Havet är surt har hörts tidigare så håller det fortfarande och ligger förstås rätt i temat, med både vitsig text, sång-o-dans och miljöbudskap. Kostymen, särskilt hennes egen, är kvällens clou. Men den kostymen får hon dela med Linda Olsson, de går omlott med varandra i sommar.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Ann-Charlotte Sandelin och Sven Åke Molund

 

 • STRÖMSHOLMEN Norrköping

 • 7 juni – 31 augusti 2013 kl 19
  Strömt va dä’ här
  Prod: Chopp Event

  • MEDVERKANDE
   Carina Perenkranz
   Pontus Helander
   Louice Ottosson
   Johan Klarbrant
   Lotta Källström / Linda Olsson
   Anders Håkansson

LÄNKAR
Chopp Event hemsida
Chopp Event har landstigit på Strömsholmen reportage Kultursidan.nu 22/5 2013

FLER BILDER FRÅN FÖRESTÄLLNINGEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634003389063″]

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Jämn revy utmanar med glimten i ögat (recension)

 1. Pingback: Sidbyte på Strömsholmen - KULTURSIDAN.nu

 2. Pingback: Teatersommaren 2013 i Östergötland - KULTURSIDAN.nu