• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Gogol Bordello satte fart på festen

Härlig gypsypunk med Gogol Bordello.

Gogol Bordello satte fart på publiken med sin musik.

 

Människor verkar vara på strålande humör

 

Det är eftermiddag när jag intar Bråvallafältet. Spårvagnsförarna har då ännu inte fått igenom sina krav på bättre arbetsvillkor så festivalbesökarna färdas med bil, cykel eller till fots i ett slags förväntansfullt lämmeltåg.

Jag får skjuts av en vän, vilket visar sig vara en felkalkylering då bilkön segar sig fram betydligt långsammare än apostlahästarna utanför, men med talets gåva lyckas jag prata mig förbi vakterna och vi kan köra så långt fram som det bara går. Min vän släpper av mig på en grusväg och framför mig breder det enorma Bråvallafältet ut sig. Redan innan ingångens gyttjepöl förstår jag att jag gjort rätt som lånat ett par klassiska gummistövlar. Stövlarna kommer säkerligen att komma till användning idag.

Därefter styr jag kosan mot presskön och i denna kö blir jag fast ett tag. Min första akt som jag ska bevaka är Norrköpingsbandet Hatescript som ska gå på scenen vid halv tre. Efter trekvart i presskön och ett idogt tittande på klockan på mobilen börjar jag känna mig lite svettig och när jag väl släpps in på Bråvalla är klockan tjugo över tre. Min start blir alltså inte den ultimata.

Gogol Bordello, gypsypunkbandet jag sett fram emot att se, har redan spelat i tjugo minuter men de trettiofem sista konsertminuterna jag trots allt hinner se gör mig så glad att jag glömmer bort allt det dåliga som hände innan.

Efter Gogol Bordello spanar jag in alla scener och går runt och bara försöker känna in stämningen på området. Min mage har börjat kurra så jag tar mig till ett av alla matställen som finns.

Människor verkar vara på strålande humör och det är svårt att ta in att detta händer här i Norrköping. Här finns förutom musik, tivoli, massage, fika och en lounge där en kan sitta ner bara koppla av. I denna stund är jag förväntansfull och väldigt glad över att vara här.

Snart ska himlen öppna sig och göra festivalområdet till en lerpöl, men inte ens det påverkar stämningen, glädjen och magin på Bråvalla.

Text: Nina Torbacke
Foto: Samuel Sandelin och Robert Betts

 

BRÅVALLA Norrköping

27 – 29 juni 2013
Bråvallafestivalen

LÄNKAR
Bråvallafestivalen hemsida
Välkommen till festen i Bråvalla reportage Kultursidan.nu 27/6 2013
Snart når Bråvallafestivalen 50.000 reportage Kultursidan.nu 25/6 2013

FLER BILDER FRÅN BRÅVALLA – KLICKA
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634377694254″]

Tagged , . Bookmark the permalink.