• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Ingrid Käfling ställer ut i Lilla magasinet

Ingrid Käfling vid favoriten – Orkidé med katt

Favoriten. Ingrid Käfling visar upp stillebenet med växt och prydnadskatt där hon lekt med blå nyanser och kontrasterande färger.

 

Lokalt fönster för konst och hantverk

 

Lilla kanalmagasinet i Söderköping är en strategiskt placerad lokal vid Göta Kanal i Söderköping. Mängder med båtresenärer och andra turister passerar dagligen förbi magasinet och det är många som går upp för trappan till den övre våningen. Där turas ett antal, företrädesvis lokala, konstnärer och hantverkare om för att visa och förhoppningsvis sälja sina alster.

Jag besökte magasinet i veckan för att främst ta del av de akrylmålningar som Ingrid Käfling ställer ut. Ingrid är numera pensionär men är känd som flitigt anlitad kyrkomusiker. Hon har också en bakgrund som lärare.

Det var så sent som i september 2012 hon börja med att börja måla tavlor. I utställningen visar hon nu upp en del av sina alster som består av både landskapsbilder, stadsmiljöer men också sina barnbarn. Troligen finns det konstnärligt samband mellan musik och konst då Ingrid redan efter mindre än ett år lyckats med sitt målande så bra att hon nu har en egen utställning.

En vanlig period för visningarna är kort, endast en vecka. Tyvärr så presenteras bara de som är innevarande veckas utställare och det saknas samlad information om vilka utställare som kommer.

Lilla Magasinets övre våning är värd att besöka vid ett besök i Söderköping. Förutom konst finns det bland annat trasmattor och annat hantverk att beundra eller att investera i.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

LILLA KANALMAGASINET Söderköping

22 – 28 juli 2013
Ingrid Käfling
Måleri

 

FLER BILDER FRÅN INGRID KÄFLING – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634777125560″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.