• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Kulturpris till Flimmer

Päivi Johansson och Linnea Landers
Päivi Johansson delade ut kulturpriset till Flimmers Linnea Landers.

 

Prisvärt arbete vid duken

 

Filmföreningen Flimmer från Norrköping fick på onsdagskvällen ta emot ett kulturpris när ett politiskt parti, moderaterna, hade kretsårsmöte.

Motiveringen till priset lyder:

”För ett beundransvärt arbete som utvecklats från starten på 60-talet till den verksamhet som idag innehåller bland annat filmfestival, utomhusbio och utomhusbioturné.

Filmföreningen Flimmer finns numera också på andra orter runt om i Sverige. Föreningen visar på att kultur går att utföra i sann entreprenörsanda. För en stor kulturgärning tilldelas Filmföreningen Flimmer Kulturpriset”

Filmföreningen Flimmer startade på 1960-talet som Norrköpings filmstudio. Idag, cirka 50 år senare omfattas verksamheten av Norrköping Filmfestival Flimmer, Flimmer Utomhusbio i Norrköping och Flimmer Utomhusbioturné.

Sedan 2004 erbjuder Flimmer utomhusbio även på andra orter i Sverige.

Så här skriver Flimmer självt om sin verksamhet:

”Varje besökare skapar sin egen festival eller utomhusbio. Det vi erbjuder är en plattform för möten mellan människor och film. Flimmer säljer inte bara upplevelser på duken, utan också utanför salongen och innan visningen.”

Kulturpriset överlämnades av partiets kretsordförande Päivi Johansson och det togs emot av Flimmers projektledare Linnea Landers.

Text och foto: Sven Åke Molund

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.