• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Barnens teaterhöst i Söderköping

Min tur med Teater Spektaklet

Teater för de minsta. Min tur är första av fyra föreställningar för barn.

 

Dockor. Få ord. Blåst. Juläventyr.

 

Söndagar… dessa långa söndagar. Det tycks vara dagen då allt är tyst, vädret är grått och ingenting händer. Men nu vill jag meddela er om att det finns något för småbarn och deras föräldrar att göra på söndag. Det är premiär för höstens första barnteater i Söderköping.

Under säsongen kommer publiken bjudas på fyra föreställningar för olika åldrar. Teater Spektaklet från Uppsala sätter upp dockteatern Min Tur, en föreställning för barn under fem år. Efter det kommer Teater Fenix från Norrköping spela Litet Hus Med Stort Hjärta i slutet av oktober. Det lovas få ord i utbyte med mycket musik. Månaden efter det spelar Hedmans Teater från Edsbro äventyret Ture Blåser Bort efter boken med samma namn.

Teaterhösten avslutas i adventstider med en julberättelse från förr. Lille Viggs Äventyr på Julafton berättar historien om en pojke som får följa med tomten på julafton. Föreställningen framförs av Teater Pelikanen från Norrköping. Här rekommenderar man barn från fyra till sju år.

I Söderköping har kulturkontoret och biblioteket slagit ihop sig. De presenterar ett varierat program för barn från tre år och uppåt. Allsång, minibio, skapande verkstad och dramasagor erbjuds på Barnsliga Lördagar – som redan dragit igång! Varje lördag fram till den 30 november så är det fri entré på Stinsen, Margaretagatan 19.

Text: Christian L. Hellberg
Foto: Ann-Charlotte Sandelin och Tom Roberts, Teater Hedman,
Erik Hinnerdal

 

STINSEN Söderköping

Hösten 2013

BARNTEATER

29/9 kl 14.00
Min Tur

med Teater Spektaklet

20/10 kl.14.00
Litet Hus med Stort Hjärta
med Teater Fenix

10/11 kl. 14.00
Ture Blåser Bort
med Hedmans Teater

1/12 kl. 14.00
Lille Viggs Äventyr på Julafton
med Teater Pelikanen

BARNSLIGA LÖRDAGAR

14/9–30/11 kl. 14.00,
Fri Entré

 

LÄNKAR
Barnkultur i Söderköping hemsida

 

FLER BILDER FRÅN FÖRESTÄLLNINGARNA – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157635846132813″]

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.