• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Körsångare på rad i Renströmmen

D'accor är ett nytillskott bland Norrköpings körer. Här presenteras kören av Olof Lilja och körmedlemmen Nettan Lekström.

D’accord med Nettan Lekström tillsammans med presentatören Olof Lilja.

 

Körmaraton under Kulturnatten

 

Under Kulturnatten finns alla möjligheter att få höra sina favoritsånger framförda av en kör. Norrköping är en verklig körstad med många aktiva körer och de hördes här och där, men allra mest hördes de i Renströmmen.

Paraplyorganisationen Körkompaniet, som samlar 45 av körerna, vill främja vokalmusiken i Norrköping och anordnar traditionsenligt Körmaraton under Kulturnatten. Ordförande för föreningen är Michael Bruze som själv leder flera körer – bland annat Bel Canto.

Körmaraton arrangerades under många år i Hörsalen men efter mellanår på Skandiateatern blev Renströmmen platsen för Körmaraton 2013. 18 körer fick sina 15 minuter vardera i strålkastarljuset. Programmet inleddes kl 16.45 med kören Solrosorna och avslutades 21.15 med vinnarna i tävlingen Kördraget som Lisa Tilling anordnade hösten 2010 – Nostalgeeks.

Vid vårt besök fick vi möjlighet att lyssna på KFUM-kören, nystartade D´accord (uttalas Da Kööör), Fenixkören, Körverket (med medlemmar från de statliga verken), Nova-kören och Ja-ja-män. Många av körerna framträdde på flera scener under dagen, Nostalgeeks sjöng exempelvis på Café Solsidan.

Körmaraton presenterades av Michael Bruze och Olof Lilja. Olof Lilja är verksam vid Operan i Stockholm och sjöng vid minst ett tillfälle tillsammans med Michael Bruze på piano.

Olof Lilja är aktuell för Norrköping under hösten då han den 14 november framträder i De Geerhallen och den 8 december i Olai kyrka.

Text och foto: Sven Åke Molund

 

RENSTRÖMMEN Norrköping

28 september 2013
Körmaraton

 

LÄNKAR
Körkompaniet hemsida

FLER BILDER FRÅN KONSERTEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157636055533094″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.