• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Linnéa fick Thaliastipendiet 2013

Anders Ståhl, Linnéa Källström och Bo Wetterhall.

Thaliastipendiat 2013. Linnéa Källström flankeras på bilden av STV:s överpräntare Anders Ståhl och styrande mästare Bo Wetterhall.

 

 Svensk programledare för Disney-serie

 

Sällskapet Thalias Vänner har länge haft ögonen på artisten Linnéa Källström. Ända sedan hon gjorde sin scendebut på Vännernas egen Trivselkväll i Hörsalsparken sommaren 2000. Då var hon fyra år och höll mamma Lotta i ena handen och hade mikrofonen i ett fast grepp i den andra.

Nu är Linnéa Källström 17 år och en erfaren artist som vi hör allt mera om. Det gångna året har vi hört mer om Linnéa än tidigare. Bland annat har hon spelat med i musikalen Tivolisaga på Arbis och medverkat i Knäppingsborgs GiG-kvällar. Toppen på det hela är förstås programledarjobbet i Disneys TV-serie Violetta, där hon också sjunger det svenska ledmotivet.

 

Linnéa Källström med Thalia-statyetten.
Linnéa Källström med Thalia-statyetten.

 

Sällskapet Thalias vänner delar årligen ut sitt Thaliastipendium på 5.000 kronor och en statyett. Det går till lovande ungdomar från Norrköping vilka vill utbilda sig och verka inom de områden som Sällskapet främjar. Stipendiet för år 2013 delades ut till Linnéa Källström vid en loge lördagen den 19 oktober. En glad och hedrad Linnéa tackade för stipendiet med en sång.

I sin motivering skriver Thalias vänner:

Linnéa är en kandidat som mer än väl lever upp till detta stipendium.

Musik har följt Linnéa sedan hon föddes och att stå på scenen har varit ett självklart val. Trots sina 17 år firar hon 13 år på scenen och har redan med framgång medverkat i många musikaliska sammanhang.

Linneas scendebut skedde när hon fyra år gammal medverkade på Sällskapets Trivselkväll i Hörsalsparken den 24 juli år 2000.

Under den senaste tiden har Linneas talang även upptäckts av Disneys företag. Hon kommer att sjunga det svenska ledmotivet till TV-serien Violetta – Disneys stora satsning i höst.

Linnéa är en ung lovande artist med en stark förankring i den vis- och scenkonst som Sällskapet Thalias Vänner främjar.

Vi önskar henne Lycka Till och kommer med intresse att följa Linnéas fortsatta yrkeskarriär.

2011 års Thaliastipendium gick till Fredrik Ekelund medan Louice Ottosson tog emot stipendiet år 2012.

Text och foto: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin

LÄNKAR
Linnea Källström hemsida
Sällskapet Thalias vänner hemsida

FLER BILDER PÅ LINNEA KÄLLSTRÖM – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157636755656974″]

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.