• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Seniorbion i Norrköping firade 10 år

Seniora filmentusiaster. Det var trångt när Seniorbion firade 10 år och firade med mingel på Cnema. Och film förstås!

 

Film ger innehåll till samtal över gränser

 

För 10 år sedan startade Seniorbion sin verksamhet i Konstmuseets biograf Harlekinen. När Visualiseringscenter C och Cnema när stod klara för några år sedan lämnade biografverksamheten Kristinaplatsen och flyttade in på Kungsgatan.

Seniorbion drivs numera av Cnema i samarbete med Senioruniversitetet, PRO, SKTF och SPF. För en billig penning, 180 kronor, abonnerar besökaren på fyra föreställningar per termin. Det kan vara värt att jämföra de olika föreningarnas filmpaket så att man hittar ett som passar, det går inte att köpa enstaka biljetter till Seniorbion. Däremot har Cnema seniorpriser till alla ordinarie filmvisningar.

 

Katarina Ringholt och Bo Gunnar Karlsson gav feststämning redan i entrén.
Välkomna till festen. Katarina Ringholt och Bo Gunnar Karlsson mötte jubileumsbesökarna.

 

Vid jubileumsminglet den 26 november visades filmen Kvartetten i regi av Dustin Hoffman och att det var fest märktes redan vid entrén. Bo Gunnar Karlsson, från Senioruniversitetet, var med om starten av Seniorbion och dagen till ära mötte han gästerna vid dörren, stiligt uppklädd i blå kostym och hatt. Vid entrén stod också Katarina Ringholt från PRO och slussade vidare till mingelkalaset med cider och tilltugg.

”Biografvaktmästaren” Harriet Grefalk från Senioruniversitetet visade slutligen in besökarna i biosalongen Huvudrollen. För en gångs skull hittade alltså besökare från de olika medarrangörerna dit på samma dag.

 

Johan Karlsson och Bo Gunnar Karlsson vid Seniorbions jubileumsaffisch.
Många filmer blir det. Johan Karlsson och Bo Gunnar Karlsson flankerar jubileumsaffischen som visar ett urval av alla filmer som visats genom åren.

 

Genom samarbetet med föreningarna kommer 8.000 Seniorbio-besökare till Cnema per år. Det är viktigt att visningarna sker på dagtid säger en av besökarna.

– Vi vill se film för att kunna prata med våra barn och barnbarn och det gör vi på kvällarna.

Andra säger ”det är ett bra sätt att träffa vänner och se på bra filmer”. Några går efter föreställningen ut och tar en fika medan en annan grupp tar en bit mat tillsammans där man talar om det man sett på duken.

Johan Karlsson, kommunens enhetschef för Cnema, betonar att man vill visa kvalitetsfilm som är ny och aktuell. Man försöker undvika ”dåliga filmer” men vill ha en stor bredd.

Text och foto: Sven Åke Molund

LÄNKAR
Cnema hemsida
PRO hemsida
PRO Seniorbio våren 2014 program skriv seniorbio i sökfältet
Senioruniversitetet hemsida
Senioruniversitetet Seniorbio våren 2014 program
SPF Söder hemsida
SPF Söder Seniorbio våren 2014 program

FLER BILDER FRÅN JUBILEUMSMINGLET – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157638090502123″]

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.