• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bibban lär ut internet denna vecka

Vilken passar bäst för mig? Bibliotekarien Tommy Jansson diskuterar surfplattor med Britt-Marie Isaksson.

 

Surfplatta och mobil kan användas till mycket

 

Den här veckan vänder sig biblioteket till alla osäkra internetanvändare. Get online week genomförs runt om i Europa varje år med målet att öka människors delaktighet på nätet. Årets särskilda tema är digitalt arbete.

Stadsbibliotekets Drop fick på måndagen frågor om hur man får ut mer nytta och glädje ur såväl mobil som surfplatta. Besökarna fick hjälp med appar till mobilen, men andra ville också veta hur man använder surfplattor. Surfplattor och mobiler kan användas till mycket, e-böcker är populärt.

Vi träffade Britt-Marie Isaksson som fick en pratstund med bibliotekets Tommy Jansson om vilken surfplatta som passar bäst när den bärbara datorn inte längre håller. Bibliotekarien Sofia Larsson hade samtidigt besök av en dam som ville ha hjälp med applikationer till sin mobil.

 


Personliga instruktörer. Tommy Jansson och Sofia Larsson hjälper till under Get online week.

 

Lär dig mer om internet är en satsning som Norrköpings stadsbibliotek och Hageby bibliotek i Mirum gör nu i vecka 13. I måndags var det öppet hus i Stadsbiblioteket för introduktion. Aktiviteterna fortsätter i Stadsbiblioteket under tisdag, torsdag och fredag då det är föreläsningar och utbildning kring bland annat hur man använder vårdguiden och bibliotekets e-tjänster.

I Hageby Bibliotek är det aktiviteter onsdag, torsdag och lördag med bland annat drop in på somaliska, arabiska och svenska.

Satsningen är i samarbete mellan Norrköpings Stadsbibliotek, getonlineweek.nu och diitalnätverket. Bakom Get online week står Telecentre-Eupoe, det europeiska nätverket för offentliga telecenterplatser, exempelvis bibliotek.

I Söderköping visadar surfplattor på biblioteket i Stinsen både måndag och tisdag. Hur de funkar, vad de kan användas till och vad en app är.

Text och foto: Sven Åke Molund

GET ONLINE WEEK

24-30 mars 2014
på telecenter, bibliotek, i hela Europa

LÄNKAR
Get online week Europa Länsbiblioteket i Östergötland
Norrköpings Stadsbibliotek Hageby bibliotek
Söderköpings bibliotek hemsida

FLER BILDER FRÅN GET ONLINE WEEK – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157642897380813″]

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.