• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

#3 – Säkert eller Osäkert på Kulturnatten?

Där verkar hända spännande saker

 

Något som jag alltid gör på Kulturnatten, det är att besöka NP33/Galleri Sander där lokalerna i sig är en upplevelse. I ett gammalt sädesmagasin bjuds det på flertalet konstutställningar med foto, grafik, måleri, och skulptur samt installationer tillsammans med ett antal musikarrangemang under hela dagen och kvällen.

Jag vill också titta in till amatörbokbindareföreningen Nabben på Petter Swartzgatan 15 c för att se hur man binder en bok. Det finns så mycket olika och också enkla sätt att göra detta på. Att göra sin egen foto-, målar- och anteckningsbok med eget utvalt papper. Eller fräscha upp en favoritbok med ett nytt bokomslag.

I dag har vi dator och skriver ut våra typsnitt och vidarebefordrar till en skrivare. Men skänker vi någon gång en tanke på hur en bok blir till? Därför tycker jag att det ska bli intressant att se alla verktyg och bokstäver; typer som man använde förr när man satte en text.
Agneta Östlund konstnär med aptit på teater och musik

Jag kommer att vara en del på Galleri Kronan under Kulturnatten. Jag är med i Galleri Kronans vänner. I Kronans källare är det en fotoutställning av blivande fotografer från Gamleby Fotoskola som jag vill se.

Arbetets museum är det en fotoutställning med Inta Rukas bilder från Lettland som jag kan rekommendera.

Hallarna vill jag besöka, där verkar hända spännande saker. Fotografica vill jag också besöka samt Konstmuseet och Hamnen Saltängen där man målar en seriestrip.
Nils-Göran Tillgren elektriker med öga och hjärta för konst.

KULTURNATTEN

27/9 2014

Arbetets museum kl 11–24 You and Me, Inta Ruka fotografi. För övrigt visningar, barnaktiviteter på dagen, högläsning, Drag-workshop, musik på kvällen. Utanför sedvanlig Maskinnostalgi och Veteranbusstur. ALLT (ÄR) MÖJLIGT
Norrköpings Konstmuseum kl 11–23 KONST, MUSIK, BARNTEATER, SÅPBUBBLOR, VISNINGAR, TANGO
Amatörbokbindareföreningen Nabben kl 12–18
Petter Swartzgatan 15 C. Demonstration av bokbinderi. HANTVERK
Galleri Kronan kl 12–21
Vernissage för konstnären Kim Westerström som visar Fotografi och skulptur. kl 16–21 Utställning med elever från Fotoskolan i Gamleby. KONST, FOTO
Galleri Sander / NP33 kl 12–24
17 konstnärer, 9 musikakter. KONST, MUSIK LÄNKAR
Hamnen, Saltängen kl 13–24 Utomhusutställning av 100 meter seriestrip målad av anon.e. KONST
Hallarna: Dynamo kl 19–21 MUSIK, DANS Grammofon: kl 23– MUSIK Företagsateljéerna kl 14–20, 15–17 Öppet hus KONST, HANTVERK M.M. Teater Bråddgatan 34 kl 13–23 KONST kl 17.30 BARNTEATER kl 20.30, 22.00 DANSFÖRESTÄLLNING Kulturhuset kl 12–19 PRIDECAFÉ Innergården kl 13–23 KONST, MUSIK, ELD
Fotografica, Knäppingsborgsgatan 1B kl 18-22 Fotoutställning på temat Livemusik. FOTO

LÄNKAR
Arbetets museum hemsida
Norrköpings Konstmuseum hemsida
Amatörbokbindareföreningen Nabben sök i Kulturnattens program
Galleri Kronan hemsida
Galleri Sander / Np33 hemsida
Hamnen, Saltängen sök i Kulturnattens program
Hallarna hemsida
Fotografica hemsida
# 2 – Säkert eller Osäkert på Kulturnatten? tips Kultursidan.nu 24/9 2014
# 1 – Säkert eller Osäkert på Kulturnatten? tips Kultursidan.nu 23/9 2014

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.