• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Vad signalerar en tatuering?

Tatuering med många signaler.
Symbolrikedomen är stor bland tatueringarna.

 

Acceptansen har ökat

 

Den lilla hörnan KSM-labbet på Stadsmuseet är arena för studenterna vid KSM (Kultur, Samhälle och Mediagestaltning) vid Campus Norrköping. Här kan de visa sitt arbete för en bred publik.

Sedan vernissagen i torsdags visas november så visas nu Risky Tattoos – en utställning om känsliga tatueringar fram till tisdag den 18 november. Utställningen är en av två som kommer att visas publikt av de tolv utställningar som vårterminens arbete resulterade i för de studenter som i våras gick sitt första läsår och som fick i uppdrag att skriva uppsökande uppsatser i temat ”tid, rum och identitet”.

Uppsatsen, och utställningen, som nu presenteras är gjord med den allt vanligare tatueringen som grund. Tatueringar berör många då allt fler tatuerar sig och acceptansen har ökat. Men vet alla vad deras tatueringar signalerar?

Utställningen i KSM-labbet på Stadsmuseet visar bilder på ett stort antal olika tatueringar och man kan också i en projektion följa arbetet som en tatuerare gör på en kund.

För alla som har, eller funderar på att skaffa, tatueringar så finns det skäl att se utställningen som nu visas på Stadsmuseet. Vad signalerar tatueringen?

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

KSM-LABBET, STADSMUSEET Norrköping

6 – 18 november 2014
Risky Tattoos – en utställning om känsliga tatueringar

Prod: KSM-studenter

LÄNKAR
KSM hemsida
Norrköpings stadsmuseum hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.