• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

The Fantastic Four kommer till Flygeln

Fantastic Four
Snygga mikrofoner. När The Fantastic Four repeterar är det vardagsklädsel som gäller för Daniel Yngwe, Jonas Fritzon, Robert Haglund och Niklas Lamby.

 

Snygga mikrofoner har de också

 

Det är tidig söndagseftermiddag. I en replokal står fyra killar och sjunger uppbackade av tre musiker. Det låter riktigt bra. Ovanligt bra rentav. Snygga mikrofoner har de också.

Det är knappt att de står att känna igen i vardagsklädseln men det är Motown/retrogruppen The Fantastic Four som repeterar inför sin konsert The Motown Show i Flygeln om en månad. Sångarna Robert Haglund, Daniel Yngwe, Jonas Fritzon och Niklas Lamby möter Jacob Huddéns band, som då växt till sju musiker, och skön musik uppstår.

– Vi kör de mest kända klassikerna från förr, samt nya hits i gammal tappning och några egna låtar, berättar Robert Haglund.

 


Robert Haglund kollar replistan.

 

The Fantastic Four säger sig ha tagit vid där Motowngrupperna The Four Tops, The Temptations och The Platters slutade. De startade 2001 och slog igenom via ”Talang 2007”. Gruppen har sedan dess turnerat i hela Norden och stora delar av Europa. 2012 vann killarna underhållningstävlingen ”WCOPA” i Hollywood, Los Angeles i konkurrens med 7.000 aktörer från 40 olika länder. Förra året gjorde gruppen sina första spelningar i Las Vegas.

Gruppen har nu 14 år på nacken och kopplingen till Norrköping är stark. Robert Haglund, som är uppvuxen i Norrköping, missar inte tillfället att återkomma till sin gamla hemstad som soloartist, främst då som Sinatratolkare och med skön swing. Men det var också här, på Skandiateatern, The Fantastic Four gjorde sitt första offentliga framträdande. Liksom att gruppens 10-årsjubileum firades på Skandiateatern.

Till Flygeln kommer The Fantastic Four i egen regi (läs Robert Haglunds bolag Diamond Music). Avsikten är inte en turnéstart utan konserten kommer troligen att vara unik. De fyra sångarna repeterar merparten av sin del av konserten i Stockholm men för att få det att stämma med orkestern som stöttar upp åker man till Norrköping för gemensamma repetitioner ett par gånger före konserten. Som nu i söndags.

Orkestern leds av Jacob Huddén på keyboard, i kompet hittar man Mathias Karlsson på bas, Anders Moberg på gitarr och Joakim Sandén på trummor. När vi besöker repetitionen i Studiefrämjandets lokaler, så saknas basisten på grund av en handskada, så Jacob är ”stand in” med sin vänstra hand på ett ”bas-keyboard”.

I orkestern kommer det också att finnas en blåssektion med Micke Sundvall på sax, Mikael Wittvång på trumpet och Therese Hammarberg på trombon.

 


Niklas Lamby har skrivit de nya låtar som The Fantastic Four sjunger i Flygeln.

 

Det blir fartfyllt material med 1950- och 1960 talens största hits där man kommer att bjuda på det bästa gruppen kan erbjuda. En del material är från deras senaste CD, som släpptes i höstas, och det kommer att vara både gamla godingar i äldre och ny tappning. Men också och eget material. För The Fantastic Four vill utvecklas som grupp och främst är det Niklas Lamby och Jonas Fritzon som skriver ny musik.

– De låtar vi framför i Flygeln är skrivna av Niklas, berättar Robert Haglund och fortsätter. Vi har fått låtar skrivna till oss men de kommer inte med denna gången.
– Allt material vi själva gör är i samma stil som de gamla klassikerna.

Den 28 mars byter de om till svart kostym och fluga för The Motown Show i Flygeln.

Text: Sven Åke Molund och Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

FLYGELN Norrköping

28 mars 2015
The Motown Show

The Fantastic Four och band
Prod: Diamond Music

LÄNKAR
Fantastic Four hemsida Facebook konsert
I kväll tävlar The Fantastic Four i Hollywood PS! De vann! reportage Kultursidan.nu 13/7 2012

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.