• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Nostalgisk start för KariN:s teatervår

Cloetta
Sköna tider. Solveig Bergqvist Larsson och Cecilia Kyllinge med musiker tar publiken tillbaka till tiden då reklamen Tag det rätta, tag Cloetta var fräsch.

 

Naggande tänkvärt med musik till

 

Riksteaterföreningen KariN sprider scenkonst i Norrköpings kommun. Säsongstarten i Åby om en vecka går i nostalgins tecken med musikberättelsen Tag det rätta, tag Cloetta. Sedan fortsätter det med Älskade Elvis i Skärblacka innan Alla heter Allan på samma ort. Längre fram blir det stå upp på Lilla teatern och filmad teater från London på Cnema.

Senare i vår kan det komma fler föreställningar.

När Riksteaterföreningen KariN bjuder på teater är det ofta det naggande goda som gäller, små ensembler med lika värmande som tänkvärt innehåll. Under de senaste åren har KariN sökt nya spelplatser även utanför centrala Norrköping.

Alltså inleds säsongens offentliga föreställningar i Åby folkets hus med den musikaliska berättarresan Tag det rätta, tag Cloetta. Solveig Bergqvist Larsson och Cecilia Kyllinge med musiker tar publiken tillbaka till tiden då ”plikten framför allt” var ledorden, pappa fick tre veckors semester och mamma köpte nylonstrumpor.

 


Älskade Elvis med Panikteatern handlar om vart 1950-talets drömmar ledde när de mötte verkligheten.

 

I Skärblacka Folkets hus bjuds på musikaliska komedin Älskade Elvis, Panikteaterns föreställning om drömmar och krass verklighet. Om förhoppningar, om försoning, om vad vi ville och om hur allting blev. Allt till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik.

Även Alla heter Allan spelas i Skärblacka. Allan vårdar sina krukväxter med samma ömhet som minnet av sin bortgångna hustru. In i lägenheter stormar en annan Allan, en ung misslyckad rånare. En finurlig berättelse om vänskap, medmänsklighet och oväntade möten.

Enmansföreställningen Kalle Haglund…och den stora skogen ges på Lilla Teatern. Kalle Haglund är komikern, musikern och poeten som vunnit SM i Poetry Slam. Tidigare har Kalle Haglund…och den stora skogen spelats på Teater Galeasen i Stockholm där han förmedlar bilden av sig själv som man, pappa, artist och medborgare.

Charles Dickens Lysande utsikter (Great Expectations) gick på Vaudeville Theatre i London under 2013. Föreställningen spelades in med tolv kameror och visas som film på Cnema.

De fem föreställningarna ges under mars och april men det kan hända att KariN fyller på programmet.

– Vi jobbar fortfarande på att få ett par föreställningar till lite senare i april eller början av maj, avslöjar KariN:s ordförande Laila Lundman.

Text: Ann-Charlotte Sandelin
Foto: Stefan Thelin, Staffan Claesson, Kristian Pohl, Cecilia Lundh och Vaudeville Theatre

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Riksteaterföreningen KARIN

Vårsäsongen 2015

onsdag 4 mars kl 19
Tag det rätta, tag Cloetta
Åby Folkets Hus A-sal

lördag 14 mars kl 16
Älskade Elvis

med Panikteatern
Skärblacka Folkets Hus

lördag 11 apr kl 17
Alla heter Allan
Riksteatern

Skärblacka Folkets Hus

torsdag 16 apr kl 19
Kalle Haglund … och den stora skogen

Riksteatern
Lilla Teatern

lördag 18 apr kl 18
Lysande utsikter/Great Expectations
Digital visning

Cnema

LÄNKAR
Riksteaterföreningen KariN hemsida Facebook

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Nostalgisk start för KariN:s teatervår

  1. Pingback: Ulf Dohlsten spelar Allan i Skärblacka - KULTURSIDAN.nu