• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

I kväll tävlar The Fantastic Four i Hollywood (reportage) PS! De vann!


Välklädda. The Fantastic Four följer traditionen med lika kläder för snygg stämsång.

 

Svenska artister ligger bra till i hela Nöjesvärlden

 

Vad har lokala Kultursidan.nu att göra med World Championships of Performing Arts i Hollywood? Jo, sångkvartetten The Fantastic Four, där Norrköpingsbördige Robert ”Robban” Haglund är med, har gått till kvällens final i världens största artist- och nöjestävling. The Fantastic Four tävlar i gruppen Vocal Group och motståndare i fredagens final är Austin Martin från New Zealand och Sunstroke Project från Moldova.

Sverige håller sig också väl framme bland tävlande i gruppen Seniors och svenska finalister återfinns också i klasserna Dance, Instrumental, Modeling och Vocal. När man läser finalnamnen i de sju klasserna så finner man att 10 finalister av totalt 38 kommer från Sverige! Närmast kommer Nya Zealand med 5 finalister och Canada med 4. Det säger faktiskt en hel del om Sveriges roll inom nöjesvärlden, men kanske ett orosmoln när vi inte har några finalister i klassen för Juniorer.

Finalen kommer att streamas till cirka 2.000 nöjesarrangörer världen över så det innebär stora internationella möjligheter för finalisterna.

Robert Haglund är Norrköping trogen och har ofta framträdanden här. Närmast kan vi se och lyssna på honom i ett program som kallas Sinatra, Janne och jag den 16 augusti i Knäppingsborg. Janne i titeln är Jan Johansen. The Fantastic Four, som förutom Robert Haglund består av Niklas Lamby, Jonas Fritzson och Henrik Orwander, har också framträtt i Norrköping vid många tillfällen – de firade för övrigt jubileum för en tid sedan på Skandiateatern eftersom de anser att premiären var i Norrköping.

Bilderna är arkivbilder från ett par framträdanden i Norrköping de senaste åren. Bilden på Robert Haglund ensam är från Sällskapet Thalias Vänners Trivselkväll i Hörsalsparken 2011.

Text och foto: Sven Åke Molund
PS! The Fantastic Four vann Vocal Group i natt, uppger Whigsnews.

 

  • HOLLYWOOD Kalifornien, USA

  • Fredag 13 juli 2012
    World Championships of Performing Arts

 

LÄNKAR
The Fantastic Four I love you baby 2009 YouTube
The Fantastic Four Jag är din nu 2010 YouTube
World Championships of Performing Arts hemsida

 

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to I kväll tävlar The Fantastic Four i Hollywood (reportage) PS! De vann!

  1. Pingback: Bel Canto firar med Motown Hits i Louis De Geer (reportage) | KULTURSIDAN.nu