• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Bobo Moreno Trio på nattklubbsmattan (recension)

Bobo Moreno Trio
Kunde varit mer samspelta. Bobo Morenos Trio består förutom av sångaren av pianisten Ole Kock Hansen och basisten Bo Stief.

 

Repetition i stället för en konsert?

 

Alltsamman börjar med att en av medlemmarna i den danska trio som skulle uppträda på Crescendo på onsdagskvällen hade missat vid vilken tidpunkt konserten skulle ta sin början. Vi i publiken fick därför vänta en stund på att den frånvarande skulle anträda.
Sen börjar det riktigt bra med 50 ways to leave your lover, en låt som från början fanns med på Paul Simons repertoar, men som Bobo Moreno verkligen gör rättvisa.

 


När Bobo Moreno sjunger på portugisiska kommer känslorna fram.

 

Men vad är det som händer sedan? Jag tror för ett ögonblick att jag hamnat i trions repetition i stället för på en konsert. Bobo Moreno sjunger riktigt bra! Pianisten, Ole Kock Hansen, spelar riktigt bra. Och basisten, Bo Stief, spelar också verkligt bra, både vad gäller kontrabas som el-bas. Men trion spelar inte tillsammans. Det ser onekligen ut som om var och en repeterar på en egen stämma. Vare sig det gäller sång eller spelande.

Det låter som bakgrundsmusik på någon form av nattklubb. Ni vet ett sånt där ställe där musiken finns som en matta någonstans bakom, men där ingen riktigt lyssnar.

Det blir helt enkelt tröttsamt. Så när Bobo Moreno ber publiken hjälpa till och knäppa med fingrarna i takt till en låt, blir man glad för att man äntligen har något att göra.

Stycke efter stycke, spelas på samma sätt: Bobo Moreno sjunger en vers och en refräng, på det följer ett bas-solo, och därefter ett pianosolo och så avslutas det hela med ytterligare lite sång.

– Nu blir det rock’n’roll, säger Bobo Moreno och jag sätter mig upp lite och tänker ”äntligen”. Men också den låten, som heter Don’t let me be lonley tonight, låter som sådan här nattklubbsbakgrund.

Bästa låten är Mas que Nada, där Bobo Moreno sjunger på portugisiska. Då blir det plötsligt lite mera sväng och härliga sambarytmer. Ja, plötsligt hör man lite känsla i sångstämman. Men även i denna härligt rytmiska låt, känns det som det saknas något. Jag vet inte om det är samspelet eller något annat.

Och när trion så totalt lyckas förstöra Jimi Hendrix Manic Depression är det flera i publiken som lämnar tillställningen.

Jag lämnar Crescendo denna afton, tämligen besviken. Det lät som den internationellt berömda trion var trött. Känslan saknades. Det var inte dåligt. Alla tre var riktigt duktiga på sin sak. Men samspelet fanns där inte.

Text: Eva Lindblad
Foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CRESCENDO Norrköping

11 mars 2015
Bobo Moreno Trio

Konsert
Publik: 30

MUSIKER
Bobo Moreno, sång
Ole Kock Hansen, piano
Bo Stief, el-bas, kontrabas.

LÄNKAR
Bobo Moreno hemsida Facebook
Bobo Moreno Trio Facebook
Crescendo hemsida Facebook

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.