• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Fredrik överraskad Thalia-stipendiat

Titta noga, för det här är Thalia. Sällskapet Thalias vänners styrande mästare Leif V Eriksson
delade ut årets stipendieum till Fredrik Edkrantz.

 

Allsång, artister och en nybörjare

 

 

Sällskapet Thalias Vänner i Norrköping anordnar Trivselkvällar i Hörsalsparken sommartid tillsammans med Norrköpings Tidningar sedan 20 år tillbaka. I år är det tre måndagar och meningen var att Trivselkvällen den 1 augusti skulle vara årets final. På grund av händelserna i Norge och en minnesmanifestation förra måndagen så flyttades det programmet till den 8 augusti i stället.

Måndagens program genomfördes med det för finalkvällen planerade artistgänget inför en stor och entusiastisk publik. För femte året i rad stod Fredrik Edkrantz, 18 år, på scenen där han både sjöng solo och även sjöng tillsammans med 15-åriga Linnéa Källström.

Efter Fredriks solonummer bad programledaren och Thalias vänners styrande mästare Leif V Eriksson den unge sångaren att stanna kvar på scenen. Det var då som en totalt ovetande Fredrik fick höra att han utsetts till årets mottagare av Thaliastipendiet. Sällskapets stipendium är en uppmuntran till unga begåvningar inom kulturområdet och består av en statyett, blommor och 5.000 kronor.

Motiveringen till stipendiet lyder ”En utomordentlig talang med dessutom goda personliga förutsättningar att gå långt på den bana han valt som sin – det vill säga artistbanan. Det känns naturligt att tilldela Fredrik Edkrantz årets Thaliastipendium.”

Förutom ungdomarna Fredrik och Linnéa var det fullmatat med duktiga och kända artister på scenen. Bondkomikern Kaj Lärka, sångarna Maria Olofsson och Katarina Sundby, pianisten Jesper Andersson, pianisten och trombonisten Roland Engdahl. Med på scenen fanns också  88-årige Ingemar Zerpe som försångare vid allsången och husbandets Hans-Peter Nolér.

Som lök på laxen visade Leif V Eriksson sina nyförvärvade färdigheter i trombonspel tillsammans med sin lärare Roland Engdahl. Lektionerna var en födelsedagspresent.

Text & foto: Sven Åke Molund

 

  • HÖRSALSPARKEN Norrköping

  • Måndagar sommaren 2011
    Sista gången 8 augusti
    Trivselkväll

 

LÄNKAR
Sällskapet Thalias vänner hemsida

 

FLER BILDER FRÅN TRIVSELKVÄLLEN – KLICKA

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627341940462″]

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.