• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Sena julikvällar med Thalias Vänner

Linnea Rosenlund
Berör. Linnea Rosenlund framförde fyra låtar under kvällen med Thalias Vänner.

 

Linnéa Rosenlund tog kommandot

 

Linnéa Rosenlund tog kommandot. Thalias Vänners Trivselkvällar inleddes i måndags. När platsen är Knäppingsborg, vädret hyfsat och allsången populärare än någonsin kan det vara den sena starttiden som ledde till färre i publiken än väntat.

Förr var Sällskapet Thalias Vänner i Norrköping en mycket populär arrangör av allsång i Norrköping. Arrangemanget hölls först vid dåvarande Folkets Hus och flyttades så småningom till Hörsalsparken. När parken byggdes om blev Trivselkvällarna hemlösa men fann 2014 en ny hemvist på Restaurangtorget i Knäppingsborg.

Den första av sommarens tre Trivsellkvällar i juli hölls på måndagskvällen. Vid premiären var ganska lite publik på plats, möjligen på grund av den senare starttiden, klockan 20.00, jämfört med tidigare år. Det blev svårt för allsångsledaren Per-Olof Gustavsson att genomföra den lotteriförsäljning, som utgör inkomsterna för kvällen, enligt schema.

 

Publiken föredrog borden under skydd framför stolsraderna
Plats för fler. Det brukar vara fler besökare vid Thalias trivselkvällar.

 

Hur som helst så har Sällskapet Thalias Vänner ett stort engagemang och vill gärna visa upp unga artister. Mellan allsångerna och lotterierna tog 16-åriga Linnéa Rosenlund kommandot. Linnéa Rosenlund börjar på musiklinjen vid ett av Norrköpings gymnasier i höst.

Till eget gitarrackompangemang framförde hon fyra låtar i två omgångar – Free fallen, Jar of hearts, Walking in Memphis och Soldier, som inte lämnar någon oberörd. Det råder ingen som helst tvekan om att Linnéa är en av Norrköpings unga talanger som vi kommer att se och höra mycket om och med framöver.

Bakom allsångsledaren Per-Olof Gustavsson står husbandet. Tre musiker som på ett utmärkt sätt fyller upp i Knäppingsborg, Kenneth Johansson, synth, Mattias Berghorn, bas, och Anders Sjöö Ebringer, gitarr.

Nästa vecka uppträder Norrköpingssonen Robert Haglund som gästartist. Robert är ju numera mest känd som en av medlemmarna i The Fantastic Four.

Text och foto: Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

 RESTAURANGTORGET, KNÄPPINGSBORG Norrköping

13 juli 2015
Trivselkväll

Arr: Thalias Vänner

Programledare: Per-Olof Gustavsson
Gästartist: Linnea Rosenlund
Husband: Kenneth Johansson, synth, Mattias Berghorn, bas, och Anders Sjöö Ebringer, gitarr.

LÄNKAR
Thalias Vänner hemsida FB-evenemang

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Sena julikvällar med Thalias Vänner

  1. Pingback: Populäre Robban gästade Thalias Vänner - KULTURSIDAN.nu