• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Munken nästa gratisfest in the Park

Year of the Goat 2012
Visst var det så här det såg ut 2012 när Year of the Goat spelade på Munken in the Park?!

 

Bara att kavla upp ärmarna och festa loss igen

 

Om vi inte var så bortskämda med gratiskonserter på Knäppingsborg och Holmentorget denna sommar så skulle vi jubla. Och att evenemanget återigen krockar med Skogsröjet gör ju att man blir lite ledsen. Men det är bara att kavla upp ärmarna och kasta sig in i programmet.

Kanske kommer vi att upptäcka att det som på pappret är den svagaste uppställningen hittills av festivalen inte är så tokig ändå? Kanske.

 

Tält med plats för quiz, mat och lite till.
Uppställning! Tält med plats för quiz, mat och lite till.

 

Fredag

Musikquiz Facebook

Den största i stada, påstås det. Kul om man tror att man är allmänbildad. Min vän vann pris genom att vara sämst förra året. Bilda ett lag!

Louise Hoffsten hemsida

Grannstadens bluesdrottning ”vill bo här på slätten”. Nu även känd som Elvisimitatör (nya skivan). Gör aldrig en dålig spelning. Har en berömd bror som är konstnär. Detta blir en kanoninledning.

Prisutdelning musikquiz

Kanske blir du sämst i år och vinner fint pris?

Spiders hemsida

Nominerades till årets hårdrock/metal-Grammis. Med Göteborg som hemstad och Europa som spelplats sprider de sin Ziggy Stardustrock med den karismatiska sångerskan Ann-Sofie Hoyles längst fram.

Anders Wendin (Moneybrother) hemsida

Pengabrorsan har bytt namn till sitt riktiga. Innan han porträtterar djävulen på Östgötateatern i höst är det det musikaliska som gäller. Han var lysande här på MitP 2010 och lär inte vara sämre nu.

Julia Adams hemsida

Vem? säger du, men Julia var ena halvan av Little Marbles ‑ kul(igt) band från Norrköping, som gjorde låtar som Vi accepterar mitt kaos och Tappa solen i backen. Aktuell med sin första soloplatta, som visar en lite allvarligare sida.

Panda Da Panda hemsida

Räkna med tokigheter från scenen när Thibo Girardon framför sin electropop på bredast möjliga skånska. Om han ropar Dansa Bonne dansa ska du inte ta illa vid dig. Gör hellre som han säger och Hauka på till Maiämi.

 

Scenbygge pågår
Lugn, bara lugn. Kravallstaket spärrar avför alltför närgången publik.

 

Lördag

Irwins Escape YouTube

Med ett namn taget från en TV-serie från 2006 lär singer/songwritern Lilly Wiking från Åby äga scenen med sin akustiska gitarr. Var med i senaste Livekarusellen och har gjort audition för Idol.

Noice Noir Facebook

Norrköpingsbandet spelar sin electronica/pop/noice/alternativ-musik så att det skallrar i rutorna på husen kring Chamberts Plats. Kunde man tro. Men låtarna på Soundcloud påminner snarare om ett vitt, gåtfullt brus. Vad var det som hände? Kommer vi att fråga varandra efteråt.

Marx Gallo and Hilltown Syndicate hemsida

Nu blir det baktakt av finaste märke. Marx Gallo a k a Kevin Acuna (har alla artistnamn i år?) driver reggaeklubb i Tjockhult och nya plattan är inspelad på Jamaica. Dessutom har Bob Marleys gamla turnéledare upptäckt honom. Hilltown Syndicate kompade Max Romeo med den äran i Skärblacka häromsistens.

Strejkbrytaren Facebook

Ännu ett norrköpingsband från årets Livekarusellen. De spelar svettig, bluesinfluerad och intim rock. Världsberömda från senaste Sommarrocken i Finspång.

Phantomen Facebook

Stockholmsbaserat popband. Har samarbetat med Niello, som nyligen spelade i Knäppingsborg. Kanske blir det hiphop också?

In Hours Facebook

Ett band från… tadaaa… Livekarusellen 2015! Från Linköping denna gång. Atmosfärisk pop med stort ljud av vad jag kan hitta på nätet. Men halva bandet är på semester.

Thorbjørn Risager reportage Kultursidan.nu 25/2 2015

Missa inte detta! Skandinaviens bästa bluesband nästan rev Saliga Munken när de spelade här den 25 februari. Solen kommer att gå i moln när deras blå och rockiga toner skakar loss gatstenarna i parken. Dum tid har de fått, men strunta i att äta middag — du blir mätt ändå!

The Manics hemsida YouTube

Pubrockband med sväng från Manchester. Ja, Sveriges Manchester då, men det hörs inte. Spelar Rickenbacker Rock ’n’ Roll och påminner lite om The Jam. Borde funka även utanför puben.

Weeping Willows reportage Kultursidan.nu 4/4 2014

Stefan Sundströms kompband Apache bytte namn och slog sig ihop med Sveriges största smörsångare. Kända för att ha gjort signaturmelodin till TV-serien Pistvakt, spelat med Norrköpings symfoniorkester och för att på fullaste allvar gjort en julskiva. Alla älskar dem: Munken, Knickedick, vanliga människor. Nästan alla.

Year Of the Goat Facebook

Favoriterna från festivalen 2012 är här igen. Hårdrockare som låtsas vara satanister och spelar hårt med sammanbiten min. Nejmen detta är bra! Hårdrock som doftar 70-tal med snygga taktbyten. I rätta kretsar kända långt utanför sin hemstad. (Norrköping, alltså.)

Labyrint hemsida

Här blir det både hip och hop från Gottsunda, Uppsala. Och kanske lite reggae också. Propagerar för knarkrökning och är misstänkta antisemiter. Man kan ju hoppas att årets Munken in the Park slutar med en skandal. På Kingsizegalan 2015 fick de priset Årets Grupp. Störst i hiphop just nu.

Text: Michael Strandhed
Foto: Michael Strandhed och Sven Åke Molund

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CHAMBERTS PLATS Norrköping

31 juli – 1 augusti 2015
Munken in the Park

Arr: Saliga Munken

LÄNKAR
Saliga Munken hemsida Facebook FB-evenemang 

Tagged , . Bookmark the permalink.