• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Glittrande hårdrock med Spiders (recension)

Ann-Sofie Hoyles
Stjärnglitter. Ann-Sofie Hoyles är inte bara en stor röst och guldglittrande dress. Hon spelar munspel och hänger på sig en Gibsongura ett stycke in i konserten.

 

Norrköping bandets ”andra hem”

 

So where were the spiders?
While the fly tried to break our balls.
With just the beer light to guide us.

Orden är David Bowies, men jag läser att Spiders spelar Ziggy Stardust-rock. Så då är det väl här de är, och det låter väl glamrock om det hela? Njae… De är inte från Mars, men det ser ut som de klivit ut ur 1970-talet.

Det bygger på gitarriff, och fastän John Hoyles inte är någon Mick Ronson (det är det ingen som är) så svänger det. Ricard Harryson bankar skinn och Olle Griphammar basar snärtigt.

 

Spiders
Snärtig. Olle Griphammar på bas.

 

”Jaaa, Norrköping… då får vi se hur det här ska gå.”, säger sångerskan Ann-Sofie Hoyles, och ser inte det minsta orolig ut. Det borde hon kanske vara. De ser ut att passa i Munkens mörka krypta, men här i ljuset har trollen en tendens att spricka.

Jag missade när de spelade på Saliga Munken den 12 februari, men det är utan tvekan på tidigare meriter de har fått jobbet. Fast de bara har hållit på sedan 2012 kallar de redan Norrköping sitt ”andra hem” p.g.a. antalet spelningar. Jag imponeras av att de har spelat förband till Kvelertak. Ja, och så Graveyard (som snodde deras trummis).

Jo, lite glam finns det nog där. Jag tycker mig höra lite Sweet i de lättsammare partierna, men oftast är de hårdare än så. Ibland blir det hårt och kantigt och då påminner de om tidiga UFO (alls inget dåligt betyg).

Ann-Sofie visar att hon är mer än bara en stor röst och en guldglittrig dress när hon först tutar munspel och sedan hänger på sig en Gibsongura. Sen har hon en sådan utstrålning att man knappt ser de andra.

Även en övertygad arachnofobiker som jag måste falla till föga. Hårdrock med sjuttitalstendenser fick vi inte nog av bara för att det decenniet kom och gick. Eller som de själva sammanfattar det:

”Boom, boom, boom, boom, boom.” (Control)

Text och foto: Michael Strandhed

BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

MUNKEN IN THE PARK Norrköping

31 juli 2015 kl 19.15
Spiders
Arr: Saliga Munken

LÄNKAR
Spiders hemsida Facebook
Saliga Munken hemsida Facebook FB-evenemang 
Risager rockade upp rivningskontraktet recension Kultursidan.nu 7/8 2015
Sött och salt med Marx Gallo på Munken recension Kultursidan.nu 4/8 2015
Weeping Willows snygga höjdtoner recension Kultursidan.nu 2/8 2015
Louise Hoffsten inledde Munkens fest recension Kultursidan.nu 1/8 2015
Munken nästa gratisfest in the Park reportage Kultursidan.nu 30/7 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Glittrande hårdrock med Spiders (recension)

  1. Pingback: Anders Wendin och Julia Adams skalar av (recension) – KULTURSIDAN.nu