• KULTUR-ANNONS

  • NYHETER

Vykort från Augustifesten 2015

Nu går det runt.
Nu går det runt, runt. Augustifest i Norrköping. Ljus i mörkret, skratt och skrik.

 

Ständig trängsel som gränsar till tivoli…

 

Lukten av langos och smaken av svett ledsagar mig genom staden. Solen har bestämt sig för att dess semester är slut och steker våra bara huvuden. Hatt… måste köpa en huvudbonad för att inte brinna! Varifrån kommer alla människor? Gå och bada! Nej, inte ni – jag. Nix njutning av het asfalt. Sluta gnäll och gilla läget!

Alla vill vara i Vasaparken. Onsdag bjuder ABBA, torsdag ger reklamradio, fredag familjefest – nej det var lördag. Ständig trängsel som gränsar till tivoli.

Gamla Rådstugugatan blir marknad på nytt. Tröjor med tryck på vargar och dvärgar blandas med minioner och miljoner ballonger. Hälsenor blir påkörda av närgångna barnvagnar med skrikande sötnosar. Lukten av läder ligger tät över trakten. Vätskekontroller serverar öl till törstiga.

Törstiga och trötta är de som springer. Gate upp och gate ner ränner de runt med nummer och vinner. Fast de flesta förlorar. Men ändå inte.

 

Kalle Baah
Strålande utsikt. Kalle Baah spelade på Gamla Torget.

 

Stormens centrum ligger vid Gamla torget. Dunka-dunka och dricka-dricka tävlar om dominansen. Smalare än Baah och Kalles Dega står för musiken. Eller nå’t liknande, vi lyssnar ändå inte. Ölen avgår med segern.

Tjong vad det smäller och gud vad det glittrar! Fyrverkeri åt folket är aldrig fel. Vi firar att sommarn är slut. Elvis har lämnat huset.

Vid grundet dansar di gamle medan de unga sjunga på stan. Håll avståndet för sjutton och akta så du går rätt. Fast ett band från Blacka bevistade båda scenerna som en sorts försoningsgest.

I smyg håller Nemcom pompom i parken och i Hallarna hålls harmonikamöte.

Jag orkar icke mycket mer, men det var roligt så länge det var. Skönt att få vila ett år, eller var det en vecka? Snickesnack, vi ses på Knickedick till helgen. Vila får man göra i graven.

Text och foto: Michael Strandhed
BILDSPEL (FLASH) – KLICKA PÅ BILDEN
ALT/MOBIL: SE BILDSPELET HÄR

CENTRALA Norrköping

12 – 16 augusti 2015
Augustifesten

Arr: Upplev Norrköping m.fl.

Augustifesten hemsida Facebook
Ljuv musik för mogna vid Refvens grund reportage Kultursidan.nu 16/8 2015
SON och ”ABBA” Augustifestens succéstart reportage Kultursidan.nu 12/8 2015
Augustifesten smäller till igen reportage Kultursidan.nu 12/8 2015

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.